Colombia helpt bedrijven GlobalGAP te behalen voor export Hass-avocado’s

De regionale overheid van het Colombiaanse departement Antioquia heeft in overleg met de Colombiaanse Organisatie voor Landbouwonderzoek (Agrosavia) 76 teeltbedrijven uitgekozen die zich mogen voorbereiden op het behalen van het GlobalGAP-certificaat.

Het grootste te certificeren avocadoteeltbedrijf heeft 17 hectare. Mkb-bedrijven in Antioquia krijgen advies en ondersteuning van de regionale overheid en Agrosavia om te voldoen aan de 222 vereisten van de GlobalGAP-standaard.

"Een avocadoteler die over dit certificaat beschikt, heeft uitzicht op meer export, hogere prijzen en inkomsten en erkenning voor zijn hoogwaardige producten door continu te werken aan goede teeltpraktijken”, zegt Juan Mauricio Rojas Acosta, directeur van het Onderzoekscentrum La Selva, onderdeel van Agrosavia.

"Op deze manier draagt het departement Antioquia aanzienlijk bij aan het verhogen van het exporteerbare aanbod van Hass-avocado’s. Fruit met het GlobalGAP-certificaat voldoet immers aan meerdere kwaliteitscriteria en de teelt is milieuvriendelijk en respecteert de rechten van de werknemers", vertelt Juan Mauricio.

De 222 vereisten om het GlobalGAP-certificaat te behalen worden onderverdeeld in verschillende pakketten, zoals onder meer productiefaciliteiten, opleiding, controle, laboratoriumanalyse, documentatie en risicobeoordelingsprocedures.

De kleine en middelgrote telers van Hass-avocado’s die deelnemen aan het project zullen hun GlobalGAP-certificering nog voor eind 2021 behalen.

Bron: agronegocios.co


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven