Export Mexicaanse avocado's naar China stijgt met 207%

De Mexicaanse avocado-export naar China heeft tussen januari en augustus van dit jaar een recordhoogte bereikt. Uit gegevens van de Chinese douane blijkt dat China tijdens de eerste acht maanden van 2021 24.670 ton avocado's kocht, waarvan 5.539 ton (22,5%) uit Mexico werd geïmporteerd.

China importeerde tijdens de eerste acht maanden van 2020 18.912 ton avocado's, waarvan 1.804 ton of 9,5% afkomstig was uit Mexico, terwijl dit laatste cijfer een stijging van 207% op jaarbasis betekent voor de import van avocado's uit Mexico.

Verwacht wordt dat de export van Mexicaanse avocado's naar de VS tussen juli en juni van dit jaar met 8% zal dalen tot naar schatting 1,33 mln ton, volgens een rapport van de USDA Foreign Agricultural Service.

Mexico zal de grootste exporteur van avocado's naar de Verenigde Staten blijven, met ongeveer 80% van de export per jaar. De vraag van de VS naar avocado's is doorgaans hoog tijdens de Big Game (januari-februari) en de Cinco de Mayo-vakantie (april-mei). Momenteel mogen echter alleen avocado's uit Michoacán in de VS worden geïmporteerd.

Mexicaanse avocado's worden ook geëxporteerd naar Canada, Japan en Spanje, terwijl China minder dan 1% van de totale export vertegenwoordigt.

Bron: agrotexglobal.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven