Daikin Reefer en IRS International openen Europees hoofdkwartier bij Rotterdam

Daikin Reefer en IRS International hebben hun krachten gebundeld en verhuizen op 1 november a.s. naar één pand in de regio Rotterdam om te opereren als een centrum voor verkoop, service en levering van reserveonderdelen voor hun klanten. Daikin Reefer is een leverancier van oplossingen voor koeling en klimaatregeling in vrachtcontainers.

Daikin Reefer, met hoofdkantoor in Japan, is een businessunit van de koeldivisie van de wereldwijde leverancier van koeling, airconditioning en klimaatregeling Daikin Industries. IRS International is een gespecialiseerde organisatie die zich toelegt op het leveren van superieure service aan de internationale en binnenlandse koelcontainersector. IRS biedt het grootste service-, herstellings- en onderdelennetwerk in zowel Australië als Nieuw-Zeeland.

Tot voor kort was de levering van reserveonderdelen voor Daikin Reefer LXE10E- en ZeSTIA-machines in Europa in handen van Daikins airconditioningafdeling, Daikin Europe.

Met de huidige krappe beschikbaarheid van containermaterieel en met materieel dat altijd in beweging moet zijn en klaar voor de volgende verscheping, is de snelle beschikbaarheid en gestage aanvoer van reserveonderdelen belangrijker dan ooit tevoren. De oprichting van een opslagstation voor reserveonderdelen in de regio Rotterdam, dat als een one-stop-shop zal fungeren en exclusief bestemd is voor Daikin Reefer, onder de leiding van IRS International, zal het hoogste niveau van dienstverlening garanderen.

IRS International, dat in 2008 deel ging uitmaken van de Daikin-familie, is al meer dan 40 jaar gespecialiseerd in 24-uurs vrachtverzorgingsdiensten. Sinds 2011 heeft IRS International onderdelencentra geopend in Dubai, Zuid-Afrika en nu ook in Rotterdam, samen met zijn activiteiten in Nieuw-Zeeland en Australië.

Peter Labbad van IRS International licht toe: "Terwijl de reefers evolueren en de technologie vooruit blijft gaan, zijn wij er om onze klanten te ondersteunen met een uitstekende en snelle levering van onderdelen. We zullen goed luisteren naar de klanten van Daikin en ervoor zorgen dat we aan hun behoeften voldoen."

Daikin Reefer opende zijn huidige vestiging in Rotterdam in 2001, toen het bedrijf zijn baanbrekende LXE10E koelcontainermachine op de markt bracht met scrollcompressortechnologie. De LXE10E werd later gevolgd door de ZeSTIA-machine met invertercompressor-technologie om het energieverbruik en de CO2-voetafdruk te verminderen.

Recent heeft Daikins Active CA-systeem geholpen om de kwaliteit optimaal te houden, de transporttijd tijdens het transport te verlengen en de houdbaarheid van gevoelige en exotische AGF-producten te verlengen.

Het kantoor van Daikin Reefer in Rotterdam heeft een sleutelrol gespeeld in de uitbreiding van het verkoop- en servicenetwerk voor de EMEA-regio en fungeerde als het directe aanspreekpunt voor alle klanten in de regio terwijl de wereldwijde activiteiten van Daikin Reefer bleven groeien.

Daikin Reefer en IRS International zullen niet alleen de directe communicatie met de klanten onderhouden, de voorraad reserveonderdelen uitbreiden en een snelle levering garanderen, maar ook een uitgebreid aanbod ontwikkelen dat de levering van reserveonderdelen voor koelcontainers, de levering en het beheer van scheepskits, de controle en levering van serviceonderdelen, serviceondersteuning, opleiding en de verkoop van koelcontainers omvat.

Voor meer informatie: daikin.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven