De Jong Verpakking verbetert kwaliteit en capaciteit met Valmet IQ Quality Control-systeem

In 2020 heeft De Jong Verpakking geïnvesteerd in een Valmet IQ Corrugator Quality Control System. Door nauwkeurige online vocht-, temperatuur- en vervormingsmetingen te combineren met betrouwbare closed-loop controles en vochtinbrengende middelen, stabiliseert Valmet IQ grondstof- en procesvariaties om zowel de procesprestaties als de plaatkwaliteit in de golfkartonmachine te optimaliseren.

"Een van de uitdagingen waarvoor een oplossing nodig was, was het wisselende vochtgehalte van de papierrollen die naar de machine worden gevoerd. Dit heeft invloed op alles: van het lijmen tot het fysieke uiterlijk van de vellen en de eindproducten. Het Valmet-systeem zorgt hier nu automatisch voor en stelt ons in staat om continu de vlakheid (vervorming) van de platen golfkarton te meten. Hierdoor zijn we nog beter in staat om onze klant op tijd en met de beloofde kwaliteit te bedienen", zegt Mattheus Piek, New Business Manager van De Jong Verpakking.

Het karton van de golfkartonmachine is nu betrouwbaar consistent, wat het opzetten van gereedschap bij de verwerkingsmachines sneller maakt. "Korte levertijden zijn een van onze sterke punten en met 50 tot 60 orderwisselingen per dag is efficiënte omschakeling van vitaal belang om de productie te maximaliseren."

"De kortere omsteltijden helpen ons om snel in te spelen op dringende klantbehoeftes, zoals soms gebeurt in de AGF-sector, naast het garanderen van een betere productkwaliteit onder alle omstandigheden. Het Valmet-systeem geeft de golfkartonmachine een echte meerwaarde door ervoor te zorgen dat de sterkte en de uitstraling van het karton voldoen aan de eisen van de klant", zegt Raymond Segers, Marketing Manager bij De Jong Verpakking.

Extra kennis
"Extra kennis over de werking van de golfkartonmachine is een groot voordeel, want het geeft ons betere informatie over specifieke productproblemen. Met het inzicht dat we nu hebben met het Valmet-systeem in onze belangrijkste prestatie-indicatoren zoals vocht, temperatuur en vervorming kunnen we kwaliteitsverbeteringen doorvoeren. We kunnen de machine nu veel beter instellen om een hogere kwaliteit te bereiken dan voorheen mogelijk was. Het is een proces in twee stappen: eerst een beter begrip krijgen van de belangrijkste prestatie-indicatoren en vervolgens wijzigingen aanbrengen die resulteren in een beter product", vult Piek aan.

Het belang van opleiding
Met behulp van een goede opleiding hebben de medewerkers het nieuwe systeem goed geaccepteerd. Het systeem heeft ook de samenwerking tussen de golfkartonafdeling en de verwerkingsafdeling verbeterd door een analyse van de oorzaak van problemen aan te bieden. "Als we een probleem hebben in de verwerkingsafdeling, kunnen we zien waar het plaatsvindt en snel reageren", zegt Piek.

"We hebben ons in een vroeg stadium geconcentreerd op hoe het systeem onze medewerkers zou kunnen helpen en hun werk gemakkelijker zou maken. Ze waren benieuwd naar dit nieuwe systeem, en wetende dat het voor een familiebedrijf een grote investering inhoudt, waren ze bereid om ermee aan de slag te gaan", besluit Segers.

Voor meer informatie:
Valmet
+358 (0)10 672 0000
www.valmet.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven