Armenië teelt en exporteert meer appelen

Armenië is onlangs toegetreden tot de groep van grote regionale exporteurs van appelen. Na Georgië, dat van een grote netto-importeur van appelen in een exporteur is veranderd, exporteerde Armenië in 2020 meer dan 2.700 ton appelen, waardoor het aanbod sterk is toegenomen.

Het land zal in 2021 waarschijnlijk opnieuw een recordexport van appelen realiseren, aangezien het in de eerste 7 maanden van het jaar al bijna evenveel appelen heeft geëxporteerd als in heel 2020. Als we de appelexport uit Armenië in de periode januari-juli 2021 vergelijken met dezelfde periode in 2020, is het volume van de aanvoer bovendien 4,7 keer zo groot geworden.

Lokale deelnemers aan de AGF-markt bevestigen dat de appelteelt in Armenië de laatste jaren inderdaad is toegenomen. Bovendien zijn in verschillende regio's tegelijk vrij grote moderne appelboomgaarden aangelegd, die geleidelijk tot volle bloei komen.

Bijgevolg groeit het aanbod van appelen op de binnenlandse markt en lopen de voor de export vereiste volumes op. De plaatselijke telers beschikken nog steeds niet over moderne voorzieningen voor het bewaren, sorteren en verpakken van appelen, hoewel over deze investeringen al wel wordt gesproken.

Bron: east-fruit.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven