Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Rene Bouman, FMI:

"Grote voorraden en lage prijzen voor citroenen en limes"

Tholen - De markt voor limes en citroenen heeft te maken met de nodige uitdagingen, zo constateert Rene Bouman van Fruit Market International (FMI) uit Barendrecht. "Het overzeese citroenenseizoen begon goed, maar doordat er al direct grote volumes geladen waren, stond de markt al snel onder druk. Ook hadden wij te maken met vele vertragingen, daardoor zijn er veel aankomsten pas aan het einde van het seizoen binnengekomen, terwijl het Europese seizoen al aan het opstarten was. Dit resulteerde in grote voorraden en lage prijzen."

"Ook de limemarkt staat al een aantal weken erg onder druk. Er zijn teveel volumes geladen, voornamelijk uit Brazilië en door een tekort aan regen was de kwaliteit vaak erg zwak. De vraag neemt normaal gesproken altijd af in september-oktober en er is een drastische volumedaling nodig om weer naar een normaal prijsniveau te gaan. Ook hebben de vertragingen een negatief effect gehad op de aanvoer/markt. Zodra de volumes weer naar een passend niveau gaan voor deze tijd van het jaar, verwachten we dat de prijzen weer snel op een redelijk niveau zijn", besluit Rene.

Voor meer informatie:
René Bouman
FMI
Bijdorp-Oost 18A
2992 LA Barendrecht
+31(0)180 74 5 300
info@fmibv.nl   
www.fmibv.nl