Bananenproducenten in Ecuador demonstreren voor hogere verkoopprijs

In de ochtend van vrijdag 22 oktober hebben bananenproducenten een vreedzame sit-in gehouden in Guayaquil (Ecuador), om te eisen dat de prijs van een karton bananen die tegen 2022 zal gelden, stijgt tot $7,50 (€6,46), wat $1,25 (€1,07) meer is dan de minimumprijs die $6,25 (€5,38) bedraagt.

De demonstratie vond plaats in het kader van de onderhandelingsbijeenkomst om die prijs vast te stellen. De producerende sector kwam naar de onderhandelingstafel met het voorstel om de prijs te verhogen tot $7,50, terwijl de exportsector de prijs op $6,25 wil houden met als argument het concurrentievermogen op de internationale markten te behouden.

Franklin Torres, voorzitter van de Nationale Federatie van Bananenproducenten van Ecuador (Fenabe), gaf aan dat het voorstel van de sector wordt uitgevoerd in overeenstemming met wat is bepaald in de huidige Bananenwet, waarin wordt vermeld dat de minimumprijs is gebaseerd op een studie van de productiekosten en een redelijke winst. De minimumprijs is op dit moment nog niet vastgesteld, aangezien de onderhandelingen nog gaande zijn.

Bron: ecuadortimes.net


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven