Aardappelmarkt rapport week 42:

'Herfstvakantie zorgde voor rustige aardappelmarkt'

De marktactiviteit voor consumptieaardappelen was overwegend rustig. De herfstvakantie in de deelstaten en in NRW heeft hiertoe bijgedragen. De soms overvloedige beschikbaarheid was niet altijd in harmonie met de verkoopmogelijkheden, aldus de BLE marktupdate.

Zolang het aanbod niet te groot was, konden de handelaren prijsdalingen vermijden. Op sommige plaatsen moesten echter de prijzen omlaag, om niet met product te blijven zitten. In München werden ook buitenregionale leveringen uit Zuidwest-Duitsland tegen duidelijk lagere prijzen aangeboden.

Rijnland-Palts: Gematigd bevredigende verkoopsituatie
De verkoopsituatie op de aardappelmarkt blijft matig bevredigend, ondanks de huidige aanbiedingen voor de opslag van aardappelen. Promoties zorgen slechts voor een lichte stimulans op korte termijn. Intussen worden meer aardappelen van buiten de regio aangekocht. De consumentenprijzen bij de leveranciers van het volledige gamma zijn gedeeltelijk stabiel op een hoog niveau (tot 1,50 €/kg). De producentenprijzen zijn onveranderd, zo meldt de Landbouwkamer van Rijnland-Palts.

Hesse: Nog steeds matige vraag
Het Staatsbureau voor Landbouw van Hessen meldt dat het rooien goed vordert. Een onveranderde matige vraag duurt voort. Veel consumenten maakten van de herfstvakantie in Hessen gebruik om te reizen. De kwaliteit en de stabiliteit bij opslag van sommige partijen worden kritisch beoordeeld. De prijzen zijn ongewijzigd gebleven ten opzichte van de voorgaande week. Verwacht wordt dat de situatie stabiel zal blijven.

Nedersaksen: geen verandering ten opzichte van de vorige week
Volgens de basis (sortering 35 - 65, minder dan 8 % gebreken, lichte en vaste schil, los, vrij punt per 100 kg) werden vorige week de volgende prijzen betaald, zoals gemeld door de Bauernverband Niedersachsen:

Vastkokend (lang, ovaal): € 14,00
Ronde overwegend vastkokend: € 12,00
Kruimige aardappelen: € 13,00

Afhankelijk van de kwaliteit zijn er nog toeslagen of kortingen mogelijk.
De prijzen zijn niet veranderd ten opzichte van de vorige week.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven