Fruitexporteur Salix is blij met beurzen Fruit Attraction en Anuga

Twee jaar na de voorgaande editie konden telers, import- en exportbedrijven en andere sectorpartner elkaar opnieuw persoonlijk ontmoeten op Fruit Attraction 2021, de AGF-beurs die plaatsvond in Madrid op 5, 6 en 7 oktober, en op Anuga in Keulen van 9 tot 13 oktober.

Voor het eerst sinds het begin van de pandemie namen enkele leden van het team van Salix Fruits, een in de VS gevestigde importeur en exporteur van vers fruit, live deel aan internationale vakbeurzen.

"Fruit Attraction is zeer positief geweest voor ons, met veel bezoeken van leveranciers en klanten die we in 2 jaar niet meer hadden ontmoet", zei Ignacio Vidales, verkoopmanager bij Salix Fruits. Hij benadrukte het enorme verschil dat bestaat tussen een persoonlijke ontmoeting en een telefoongesprek of WhatsApp-conversatie. "Akkoorden sluiten, projecten bespreken, plannen maken, enzovoort. Het is helemaal anders als je dit kunt doen tijdens een persoonlijke ontmoeting", voegde hij eraan toe.

Het evenement, beschouwd als een van de belangrijkste beurzen voor de sector van vers fruit, kon rekenen op een grote opkomst en was goed georganiseerd met onder meer vergaderzalen, foodtrucks, cafetaria's en ruimtes om buiten even te ontspannen.

Salix Fruits nam ook deel aan Anuga 2021. Het is de grootste voedsel- en drankenbeurs in Europa en wordt door standhouders en bezoekers beschouwd als een van de belangrijkste evenementen in de sector ter wereld. 

Salix Fruits op Anuga 2021

"We keken allemaal met grote verwachting en enthousiasme uit naar deze bijeenkomst na twee jaar pauze", zei Daniel Calvo, directeur van de afdeling Verwerkte Producten, die deel uitmaakte van het Salix-team dat naar deze jaarlijkse bijeenkomst van bedrijven, leveranciers, en klanten van de voedsel- en drankensector was afgezakt om vergaderingen te houden en vast te leggen en uit te kijken naar nieuwe business opportunities.

"Hoewel deze editie niet de deelname kende die we gewend zijn, denken we dat het toch een goede start vormde voor deze nieuwe periode na de pandemie", zei Calvo, die ook opmerkte dat enkele toonaangevende bedrijven die vroeger grote stands hadden en veel professionals uit de drankensector aantrokken, een segment waar Salix dit jaar actiever was dan in voorgaande jaren, besloten niet als exposant maar als bezoeker deel te nemen.

"Maar ook het feit dat de coronamaatregelen de ruimtes in de gangen breder maakten en voor kleinere stands zorgden, droeg ertoe bij dat alles er een beetje leeg uitzag", vertelde hij.

"Het goede nieuws is dat de marktvraag nu niet verder daalt en een stabiel niveau heeft bereikt, ook al is dat eerder aan de lage kant. De verwachting is dat de vraag vanaf nu weer een opwaartse beweging zal maken", voorspelde Calvo.

Aan de productiekant heeft het noordelijk halfrond vorig seizoen (2020-2021) een recordjaar gekend. Dit seizoen, dat net is begonnen, wordt er een terugkeer naar normale productieniveaus verwacht. Ook de aanvoer vanuit het zuidelijk halfrond, waarvan het seizoen net is beëindigd, liet een explosieve groei optekenen, wat iedereen verraste omdat het uiteindelijk 15% hoger uitkwam dan de meest optimistische ramingen van aan het begin van het seizoen.

"Ongetwijfeld veroorzaakt deze situatie van kleine vraag en ruim aanbod een onevenwichtige markt die van invloed is op de prijzen. Momenteel liggen die dan ook op een laag niveau. De groei van de vraag zal het marktevenwicht moeten herstellen", concludeerde het team van Salix.

Het team van Salix Fruits op Fruit Attraction 2021

Voor meer informatie:
Salix Fruits
goodnews@salixfruits.com      
www.salixfruits.com   


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven