Spanje: Caprabo betrekt 10% van lokale producten van landbouwcoöperaties

Duitsland: Metro behaalt omzet 'boven pre-pandemisch niveau' in 4e kwartaal
Groothandelsgigant Metro heeft een omzetstijging van 9,9% gemeld in het 4e kwartaal van zijn boekjaar, met een omzet voor de periode die boven het pre-pandemische niveau ligt. De totale omzet bedroeg € 7,1 mld voor de periode, waarbij zowel West- als Oost-Europa boven het niveau van voor de pandemie lag (in vergelijking met Q4 2018/19).
Bron: esmmagazine.com 

Frankrijk: Intermarché test slimme boodschappenkar
In een winkel in Parijs test supermarktketen Intermarché een slimme boodschappenkar waardoor kassavrij winkelen tot de mogelijkheden behoort. Start-up Mo-Ka heeft een kar ontwikkeld met camera's in het handvat, die alle producten registreren die uit de schappen worden gehaald. Intermarché is de eerste retailer die de kar uitprobeert in de Relais-winkel in de Rue de Pelleport in Parijs.
Bron: retaildetail.eu 

Roemeense online retailer eMAG introduceert online boodschappendienst in Boekarest
eMAG heeft 'Freshful by eMAG' geïntroduceerd, de nieuwe online hypermarkt met snelle levering van verse levensmiddelen, na een investering van meer dan € 5 mln in technologie, activiteiten en een eigen koelstation. eMAG's boodschappendienst zal beschikbaar zijn in de agglomeratie Boekarest, via de website Freshful.ro of rechtstreeks via de mobiele applicatie iOS en, binnenkort, Android.
Bron: romania-insider.com 

VK: Asda zoekt fondsen na mislukte deal
Barclays leidt een gespreksronde met investeerders om het equivalent van € 593 mln aan schulden op te halen voor de Britse supermarktketen Asda, nadat een deal voor de aankoop van tankstations niet doorging. Volgens insiders wil de bank voor Asda een senior secured debt aantrekken, die zou kunnen bestaan uit een mix van obligaties en leningen. De opbrengst van de fondsenwerving, samen met € 309 mln op Asda's balans, zal gebruikt worden om een overbruggingskrediet van € 886 mln terug te betalen.
Bron: independent.ie 

Spanje: Caprabo betrekt 10% van lokale producten van landbouwcoöperaties
Caprabo heeft aangekondigd dat 10% van de lokale producten die het bedrijf verkoopt, afkomstig zijn van landbouwcoöperaties in Catalonië. Momenteel werken 34 landbouwcoöperaties samen met de retailer en zijn tot 300 van hun producten te vinden in Caprabo verkooppunten. Groenten en fruit met een aandeel van 21%, zuivel (18%), rijst (11%), oliën (7%), DO-wijnen (6,5%), kaas (4%) en noten (3%) zijn de producten van landbouwcoöperaties die het sterkst aanwezig zijn in de schappen van de retailer.
Bron: esmmagazine.com 

VK: Het is volle kracht vooruit voor Deliveroo, zelfs post-Covid
De heropening van de horeca lijkt Deliveroo nauwelijks te deren. In de afgelopen 3 maanden zette de forse groei door, waardoor het Britse maaltijdbezorgbedrijf zijn jaarprognose verhoogde. Tussen juli en september steeg de bruto transactiewaarde met 54% tot €1,9 mld. Iets meer dan de helft daarvan werd gerealiseerd in het Verenigd Koninkrijk en Ierland. Deliveroo ontving ruim 74 mln bestellingen, tegen 54 mln in dezelfde periode vorig jaar. De gemiddelde orderwaarde daalde wel met 6%. De bestelfrequentie bleef stabiel: klanten bestellen gemiddeld 3,3 keer/maand.
Bron: retaildetail.eu 

Zweden: Axfood meldt 'goede winstgevendheid' in 3e kwartaal
De Zweedse retailer Axfood heeft ondanks hoge vergelijkingscijfers in het 3e kwartaal van zijn boekjaar een goede winstgevendheid gerapporteerd. De netto-omzet steeg met 2,2% j-o-j tot € 1,3 mld, terwijl de omzet van de winkels met 0,7% steeg tot € 1,1 mld. Exclusief elementen die de vergelijkbaarheid beïnvloeden, bedroeg het bedrijfsresultaat € 81,1 mln, een stijging van 1,9% j-o-j.
Bron: esmmagazine.com 

Carrefour Spanje opent 1.000e Express-winkel
Carrefour Spanje heeft de mijlpaal van 1.000 Express-winkels bereikt, mede dankzij de opening van meer dan 100 winkels in het land dit jaar. Het bedrijf heeft in elk van de afgelopen 5 jaar meer dan 100 Express-winkels geopend, met het hoogste aantal openingen in Spanje in het afgelopen jaar.
Bron: esmmagazine.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.