Fresh Point (Polen):

"Veel grapefruit en citroenen op Poolse markt"

"Er zijn meer hoeveelheden grapefruit en citroenen op de Poolse markt," zegt een AGF-handelaar. De maten van Star Ruby grapefruit zijn niet de grootste, maar de Rio Reds zouden dat gat voor grotere maten kunnen opvullen wanneer hun seizoen volgende week begint.

De Poolse AGF-handelaar Fresh Point zit al volop in het citrusseizoen. Het fruit wordt geteeld in Turkije en vervolgens verladen naar Polen, van waaruit het deels ook weer wordt geëxporteerd naar andere bestemmingen in heel Europa. Volgens Yuksel Zengin, directeur van het bedrijf, zullen er vanaf volgende week grotere maten grapefruit beschikbaar zijn. "Op dit moment zitten we bij Fresh Point midden in het grapefruitseizoen. Momenteel hebben we Star Ruby’s beschikbaar. We merken dat de maten van Star Ruby grapefruit dit jaar medium tot klein zijn, maar er zijn wel meer volumes dan vorig seizoen. Volgende week verwachten we te starten met het Rio Red ras. Daar zullen we toch veel meer fruit van grotere maten van hebben."

Naast grapefruit heeft de Poolse handelaar momenteel ook citroenen in huis. De handel verloopt momenteel traag, maar Zengin verwacht dat daar snel verandering in komt. "We doen momenteel ook in citroenen, maar de interesse is nog vrij beperkt. We verwachten dat de vraag vanaf begin november wel zal aantrekken. Dat mag ook, want we zullen meer citroenen op voorraad hebben dan vorig jaar."

"En we zijn ook net van start gegaan met komkommers. Het seizoen ziet er goed uit, want de kwaliteit is op peil en de vraag is solide. Voor al onze producten werken we voornamelijk samen met supermarktketens. De Europese markt is voor ons altijd de belangrijkste. Dit jaar zou dat niet anders moeten zijn", besluit Zengin.

Voor meer informatie:
Yuksel Zengin
Fresh Point
+90 541 332 5434
www.fresh-point.pl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven