Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

daling containeroverslag -34%

North Sea Port maakt coronaverlies gedurende eerste negen maanden stap voor stap goed

Voor de eerste negen maanden van dit jaar boekten de bedrijven in North Sea Port een goederenoverslag via zeevaart van 51,3 miljoen ton. Dit is 9% meer dan in dezelfde periode in 2020. In 2020 had North Sea Port voor de eerste negen maanden - middenin de coronacrisis - nog af te rekeningen met een daling van 13% voor de goederenoverslag via zeevaart in vergelijking met het jaar ervoor. Voor de eerste negen maanden van dit jaar 2021 wordt een hele kentering opgetekend: de goederenoverslag via zeevaart nam toe met 9%.

De overslag via zeevaart steeg met 4,2 miljoen ton (+9%) in vergelijking met de eerste negen maanden van 2020. Ook de overslag via binnenvaart ging erop vooruit en kwam op 44 miljoen ton (+7,9%). De stijging doet zich voor binnen alle cargotypes. Enkel bij de overslag van containers was er een daling te zien (-34%).

Bron: North Sea Port


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.