Norma

Nieuw duurzaam aardappelnet bespaart 50% verpakkingsmateriaal

Naast de aardappelen van het NORMA-merk Bio Sonne ontzien Duitse consumenten nu ook bronnen bij de aankoop van het merk Ernte Krone. Dankzij de nieuwe en geoptimaliseerde carry-fresh netten CLAF® kan tot wel 50 procent van het verpakkingsmateriaal bespaard worden. Daar komt bij dat bij de productie slechts één materiaalsoort voor zowel het net als de banderol gebruikt wordt. Het op de juiste wijze weggooien van de lege verpakking wordt zo nog eenvoudiger mogelijk, meldt het bedrijf.

De verpakkingsnetten van Norma bezitten daarbij de gebruikelijke eigenschappen, zijn scheurbestendig, stabiel en goed te dragen. Aangezien het materiaal daarbij echter duidelijk duurzamer is, maakt het de aardappelaankoop bij Norma nu nog aangenamer voor de milieubewuste klanten.

Foto: Norma

Bio Sonne als pionier inzake duurzaamheid
Reeds sinds enkele maanden zijn de netten van de aardappelen van Bio Sonne duidelijk bronvriendelijker. Levensmiddeldiscounter Norma uit Nürnberg heeft daarmee een nieuwe stap gezet binnen het duurzaamheidsoffensief van het bedrijf. De aardappelen worden al in de Claf®-netten aangeboden. Met 23 gram plastic per vierkante meter zijn bij de productie van de netten voor bio-aardappelen minder bronnen nodig dan bij gebruikelijke netten (55 gram per vierkante meter). Bovendien overtuigt het materiaal dankzij haar uitstekende recycleerbaarheid.

Verdere stap naar een duurzame toekomst
Dat nu ook Ernte Krone met de duurzame verpakkingen volgt, onderstreept de vastberaden intentie om iedere verpakking van Norma onder de loep te nemen inzake duurzaamheid. Sinds jaren zet de levensmiddeldiscounter in op een omvangrijke duurzaamheidsstrategie, die deels met vermeende kleine aanpassingen grote vooruitgang bereikt. De besparing bij de aardappelnetten is slechts een voorbeeld van deze handelswijze.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven