Quico Peiró, Cañamás Hermanos (Spanje):

"Ons citrusseizoen start met lagere volumes, maar het gros van de oogst kan wel naar de versmarkt"

Enkele weken geleden hebben de eerste clementines het Spaanse citrusseizoen afgetrapt.

"Het zwaartepunt van onze activiteiten ligt in ons magazijn in Betxí, in de provincie Castellón. We zijn gespecialiseerd in het verpakken van citrus met blad. We onderscheiden ons daarmee op de markt omdat dergelijk citrus garant staat voor versheid en kwaliteit. En die versheid kunnen wij garanderen doordat ons pakstation heel dicht in de buurt ligt van de boomgaarden", zegt Quico Peiró, COO bij Cañamás Hermanos.

"Het ziet ernaar uit dat het seizoen veel evenwichtiger gaat verlopen dan voorgaande jaren. En ook al zullen we heel wat minder citrus oogsten dan vorig jaar – maar toch voldoende en zelfs in de lijn van het meerjarige gemiddelde –, we zullen het geoogste fruit veel beter kunnen benutten, want de maatvoering is heel goed. Dat betekent minder verspilling", vervolgt Peiró. "We verwachten ook een stabielere vraag dan de vorige twee seizoenen. Ik denk dan ook dat we alle volumes die onze klanten bestellen, zullen kunnen leveren", voegt hij eraan toe.

Egypte zal nadrukkelijk aanwezig op de Europese markt zijn, maar de teler en exporteur stelt dat het Spaanse citrus het voordeel heeft dat het voldoet aan alle eisen op het gebied van kwaliteit, voedselveiligheid, nabijheid en duurzaamheid (zowel ecologisch als economisch-sociaal). "Onze teelt is onderworpen aan strenge controles op alle niveaus: teeltmethoden, het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen, verwerking, verpakking en zakelijke relaties. Alles gebeurt in overeenstemming met de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen en Agenda 2030, zowel op teeltgebied als op economisch en sociaal vlak."

"De BioDiversity Grow-certificering geeft aan dat we ons citrus telen op een milieuvriendelijke manier en efficiënt gebruikmaken van het voorhanden zijnde water zonder dat ons fruit aan smaak of kwaliteit inboet. Bovendien verkort de meestal korte afstand tussen de boomgaarden en de pakstations de procestijd, wat ook bijdraagt aan de uitstekende kwaliteit van ons citrus. In de pakstations gaan we bovendien energie-efficiënt te werk. We wekken onze eigen energie op met warmte-krachtkoppeling en zonnepanelen. Binnenkort gebruiken we ook grotendeels composteerbare en recyclebare verpakkingen, in overeenstemming met het duurzaamheidsbeleid van het bedrijf", zegt hij.

"Ook dit seizoen zijn we trots op ons product van Spaanse bodem dat voornamelijk in Europa wordt afgezet, een van de meest veeleisende markten ter wereld op het gebied van smaak, voedselveiligheid en duurzame praktijken. En precies deze eisen zijn al jaren een kenmerk van wat de Spaanse citrussector de consument te bieden heeft", besluit Quico Peiró.

Voor meer informatie:
Maria Canet (verkoopafdeling)
Cañamás Hermanos, S.A.
Camí Aigua Blanca, SN
46780 Oliva (Valencia) - Spanje
+34 962 852 000
maria.canet@satcv.com 
www.canamas.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven