MAF Roda

Nauwkeurige en voorzichtige blauwe bessen weeg- en vulmachine

De consument let steeds meer op de verpakking van de producten die hij of zij koopt. De voorkeur gaat daarbij uit naar verpakkingen die bijvoorbeeld gemakkelijk te hanteren zijn of zelfsluitend zijn. Dit zijn dan ook precies de aspecten die de waarde van een product in het schap kunnen verhogen.

Dankzij haar kennis van de markt is MAF Roda in staat de verschillende vormen van automatisch afvullen aan haar klanten aan te bieden dankzij nieuwe multiformat-vullers. De oplossingen gaan van het verpakken en automatisch wegen in bulk, tot het vullen en automatisch wegen van punnets, ecologisch verantwoorde kartonnen trays of zelfs bekers. Deze laatste twee worden steeds meer gevraagd door de klant en de consument.


Multiformat-vuller

Bescherming van het fruit tijdens het verwerkingsproces
Deze Franse multinational met meer dan 100 jaar ervaring in de sector hecht veel belang aan de zorg voor het fruit tijdens de verwerking. In tegenstelling tot traditionele weegmachines, vermijdt het systeem van MAF Roda schokken en beurse plekken, waardoor het verpakte fruit uiteindelijk van hogere kwaliteit is.

Deze premium verpakkingsmachine sluit naadloos aan op alle MAF Roda sorteermachines die de buiten- én binnenkant van blauwe bessen analyseren. Met de Berryscan- en Insight-systemen slaagt het bedrijf er ook in om elke bes te sorteren op brixniveau.


Berryway en Berryscan

Zo kan een teler de consument een hoogwaardiger product in het schap aanbieden en daarmee heeft hij ook de mogelijkheid om zijn product op een hoger prijsniveau te positioneren.

Lagere verwerkingskosten
De combinatie van een aantrekkelijkere prijsvorming en lagere verwerkingskosten als gevolg van minder handenarbeid en meer automatisering zorgen zo voor een hogere winst voor teelt- en afzetbedrijven. 

(Rechter foto: blower en voorsorteersysteem).

Voor meer informatie:
MAF Roda
www.maf-roda.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven