"Een planning die zorgt voor consistentie is goed voor zowel kopers als verkopers"

Italiaanse granaatappeloogst van start

“Binnen een paar jaar zullen we honderd hectare granaatappels in productie hebben. Het productiepotentieel zal ongeveer 400 ton bedragen. Maar het belangrijkste is dat de juiste weg wordt bewandeld om het product in de markt te plaatsen. Het zou dwaas zijn om lukraak aan te planten en niet te weten aan wie je het verkoopt. Als La Grande Bellezza Italiana stellen wij echter eerst een serieuze planning op en maken wij vooraf commerciële afspraken, en pas op basis daarvan verhogen wij de productiviteit”, zegt Leonardo Odorizi.

De oogst is enkele dagen geleden begonnen en zal tot begin december doorgaan. De afzet zal doorgaan tot februari. Elke granaatappel draagt het garantiezegel: het merk La Grande Bellezza Italiana, dat garant staat voor de hele leveringsketen.

“Dankzij ons netwerk van bedrijven kunnen wij continuïteit en garantie bieden. Door aan het begin van het jaar te plannen, stellen wij prijzen vast die niet aan schommelingen onderhevig zullen zijn. Een planning die zorgt voor consistentie is goed voor zowel kopers als verkopers.”

De granaatappeltelers van LGBI bevinden zich in Apulië, in de provincie Taranto. De teelttechnieken omvatten het mulchen en maaien van het gras, om geen herbiciden te gebruiken; een geïntegreerde bestrijding van plagen waarbij zo weinig mogelijk synthetische interventies worden gebruikt en het oogsten wordt alleen op het juiste moment gedaan om de juiste rijpheid te bereiken.

Voor meer informatie:
Leonardo Odorizzi
La Grande Bellezza Italiana 
Rete di imprese
C.so Milano 36/A – 37138 Verona
segreteria@lagrandebellezzaitaliana.it
www.lagrandebellezzaitaliana.it    


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven