Franco Altamore - Sicilia Bedda:

“Volgend jaar zijn we van plan ons meloenareaal met 10% te vergroten"

Het Siciliaanse meloenseizoen is tien dagen geleden geëindigd en was tot het einde toe zeer bevredigend. Franco Altamore van Sicilia Bedda vertelt hierover. Volgend seizoen zal het bedrijf het areaal met 10% uit breiden. 

“We zijn ongeveer tien dagen geleden geëindigd met de oogst en de voorraden zijn bijna op. Over het geheel genomen is het een goed seizoen geweest, met redelijke prijzen, ook al daalden deze de laatste weken naar €0,25 per kg. Na de oogst is er een aanzienlijke stijging geweest, met prijzen die tot €0,50 per kg zijn gestegen. Als we meer hadden geteeld, hadden we het seizoen op een hoog niveau kunnen afsluiten, maar we zijn tevreden dat we een behoorlijk seizoen hebben gehad.”

“Volgend jaar zijn we van plan ons areaal met 10% te vergroten. De verandering komt voort uit de noodzaak om een breder scala van klanten tevreden te stellen: zowel de gevestigde klanten, die om grotere hoeveelheden vragen, als door nieuwe partnerschappen die wij in de loop van het seizoen hebben gesloten. Het grootste deel van onze activiteiten blijft gericht op binnenlandse bestemmingen.”

“De stijging van de hoeveelheden is nooit een toevalstreffer, maar het resultaat van de waardering van de marktdeelnemers in de toeleveringsketen die in ons gewas een meloen van premium kwaliteit herkennen. De betrouwbaarheid van ons merk en de consistentie van de belangrijkste eigenschappen van onze gele meloenen, maken ons geliefd op de markt.”

“Een pijnpunt zijn de voortdurende stijgingen van de grondstoffen, die ons destabiliseren en arbeidsbeperkingen en psychologische zorgen veroorzaken. Het zwaartepunt van de protesten moet worden verlegd van lachwekkende kwesties naar ernstige economische kwesties”, besluit Altamore.

Voor meer informatie:
Franco Altamore
Az. Agr. Sicilia Bedda SS 
di Altamore Franco e Ciaccio Tommaso
+39 388 355 2614
+39 333 450 6664
siciliabedda@legalmail.it
www.melonisiciliabedda.it 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven