VS: Salmonella-uitbraak gelinkt aan verse uien

De FDA, de Amerikaanse Food and Drug Administration, is bezig met een onderzoek naar een uitbraak in meerdere staten van Salmonella-infecties die verband houden met hele, verse uien.

Het traceeronderzoek van de FDA is nog gaande, maar heeft ProSource (ook bekend als ProSource Produce) in Hailey, Idaho geïdentificeerd als een bron van mogelijk besmette hele, verse uien geïmporteerd uit de staat Chihuahua, Mexico.

Tot nu toe heeft deze uitbraak geleid tot 652 ziektegevallen bij consumenten in de hele VS. De subclusters van ziektegevallen die tot nu toe in deze uitbraak zijn onderzocht, worden in verband gebracht met restaurants en locaties voor foodservice. "Daarom adviseren wij restaurants, retailers en consumenten om in de periode van 1 juli tot 27 augustus geen rode, gele en witte uien te eten, verkopen of serveren die zijn geleverd door ProSource en die zijn geïmporteerd uit de staat Chihuahua, Mexico, of producten die deze uien bevatten. ProSource heeft ermee ingestemd deze uien vrijwillig terug te roepen," zo maakt de FDA bekend.

"We geven deze update in een vroeg stadium van ons onderzoek als onderdeel van ons voortdurende streven naar transparantie en vroegtijdige communicatie. We zullen updates geven als we meer te weten komen tijdens ons voortdurende traceeronderzoek, vooral als er updates zijn voor dit alarmerende advies voor de volksgezondheid," aldus de FDA.

Klik hier voor meer informatie.

Voor meer informatie:
Courtney Rhodes
U.S. Food and Drug Administration
+1 202-281-5237
fda.gov


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven