Nieuw bijscholingsinitiatief om positie Tanzaniaanse druiventelers te versterken

Het Tanzania Agriculture Research Institute (TARI) heeft een speciaal initiatief gelanceerd om de positie van druiventelers in de regio Dodoma te versterken door de introductie van moderne technologieën. 

Cornel Masawe, directeur van het Makutupora Centre van TARI, legde uit dat de beperkte naleving van de aanbevolen teeltpraktijken de grootste belemmering vormt voor het behalen van goede oogsten. Het Makutupora Centre heeft als taak gekregen om onderzoek naar de druiventeelt te verrichten en telers te helpen bij het implementeren van de beste methoden voor de teelt van dit economisch zo belangrijke gewas. 

Hij voegde eraan toe dat het telen van druiven deskundigheid vereist. Telers dienen over voldoende kennis en vaardigheden te beschikken om goede oogsten te behalen. "Voor het telen van druiven is gedurende alle stadia een systematische en professionele aanpak nodig. Op de teeltbedrijven zullen de druivenranken in greppels worden aangeplant, waarbij elke hectare 20 greppels zal tellen met een afstand van 2,5 meter tussen de greppels."

Masawe vervolgde door te vertellen dat de onlangs in Dodoma opgerichte Agricultural Technology Hub (ATH) de druiventeelt een enorme impuls zal geven. De hub zal een cruciale rol spelen in het verhogen van het kennisniveau van lokale telers. 

Het nieuwe kenniscentrum zal onder meer informatie geven op het gebied van de beste praktijken, post harvest-verwerking en geïntegreerde gewasbescherming. 

Bron: dailynews.co.tz


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven