Tipa

"Composteerbare AGF-verpakking is duurzaam en verlengt houdbaarheid"

In Europa, Australië en de Verenigde Staten schakelen veel merken over op de composteerbare verpakkingsoplossingen van Tipa. Het bedrijf richt zich met name op de levensmiddelen- en mode-industrie, twee sectoren waarin veel verpakkingen worden gebruikt. 

In de Verenigde Staten heeft Tipa met Fresh Harvest samengewerkt aan effectieve oplossingen. Het in 2012 opgerichte Fresh Harvest is een florerende, ethische foodhub in Atlanta, die wekelijks verse AGF en overige levensmiddelen van lokale telers en ambachtelijke producenten levert aan duizenden klanten in de staat Georgia.  Alle producten worden binnen een straal van 112 km in de regio geleverd, aangezien duurzaamheid één van de kernwaarden van de onderneming is. 

Hoewel alle producten van Fresh Harvest in een herbruikbare verpakking worden geleverd, dient AGF te worden geportioneerd en beschermd verpakt in niet-herbruikbare verpakkingen. Fresh Harvest was daarom op zoek naar een composteerbare oplossing, die tevens de houdbaarheid van de verpakte producten zou verlengen. 

 

Fresh Harvest schakelde daarom in het voorjaar van 2021 over op de composteerbare zakken van Tipa om de kwaliteit van AGF tijdens het vervoer te garanderen en de houdbaarheid van de producten te verlengen. De zakken van Tipa zijn geheel composteerbaar en worden vervaardigd van polymeren op basis van GGO-vrije maïs en suikerriet en 100% composteerbare polymeren uit fossiele grondstoffen.

Klanten die thuis niet beschikken over de mogelijkheden tot composteren, biedt Fresh Harvest de mogelijkheid om alle verpakkingen wekelijk schoongemaakt terug in te leveren in hun herbruikbare box, waarna ze door Fresh Harvest worden verzameld en gecomposteerd. 

In het verleden heeft Fresh Harvest wel geëxperimenteerd met composteerbare verpakkingen, maar liep daarbij tegen het probleem aan dat klanten klaagden over de onaangename geur van de zakken. 

De verpakkingen van Tipa presteren even goed als conventionele plastic zakken en kunnen naar wens worden bedrukt met een bedrijfslogo of een handleiding voor het zo efficiënt mogelijk composteren van de verpakking.

Voor meer informatie: tipa-corp.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven