"Ons doel is om binnen 3 jaar het beste en grootste Turkse appelmerk in India te zijn"

Er is veel concurrentie op de Indiase markt als het gaat om appels. Een Turkse exporteur streeft ernaar de grootste leverancier van Turkse appels in die regio te worden. Iran en Polen zijn echter waardige concurrenten, beide met specialiteiten in bepaalde variëteiten. Gelukkig voor de Turken lijkt hun oogst dit jaar van goede kwaliteit te zijn, zo zegt de exporteur.

Alper Kerim, eigenaar van de Turkse appelexporteur Demir Fresh Fruits, zegt dat ze al een paar maanden midden in hun appelseizoen zitten: "We zijn bijna twee maanden geleden begonnen met onze exportactiviteiten met de Gala-variëteit. Natuurlijk exporteren we ook andere variëteiten zoals Red Delicious, Granny Smith, Golden en Fuji, die de Gala hebben opgevolgd. We staan op het punt om met de dag sneller te gaan en ons hoogseizoen zal in januari en februari 2022 zijn. De volumes zijn bijna even groot als vorig jaar, maar de kwaliteit is veel beter, vooral de kleuring van de appel is van een hoger niveau. We zullen dit jaar moeite hebben om appels van XF-kwaliteit te vinden. Het lijkt erop dat ze allemaal van premium kwaliteit zijn."

Nu de exporteur zich op de Indiase markt richt, ondervinden ze concurrentie van landen als Iran en Polen, legt Kerim uit. "Demir Fresh Fruits is de op twee na grootste Turkse appelexporteur in Turkije en onze belangrijkste afzetmarkt is India. Op deze Indiase markt concurreert de Turkse appelindustrie met Iran en Polen. Voor de variëteit Red Delicious is Iran onze grootste concurrent en als het gaat om Gala appels is Polen ook een grote rivaal voor ons. Iran heeft dit jaar grote volumes en zij verschepen veel naar de Indiase markt. Aan de andere kant van de concurrentie hebben de appels uit Washington in India een hoog belastingtarief en zullen de hoge appelprijzen in Europa een positieve invloed hebben op de Turkse appels.

Hoewel de wereld grote logistieke problemen heeft, zijn er voor Kerim geen uitdagingen op dit gebied. Een grotere uitdaging is het omgaan met de gestegen productiekosten, legt hij uit: "De appelprijzen zijn vrij stabiel, vergelijkbaar met vorig jaar. Dat komt doordat de Turkse munt minder waard is geworden ten opzichte van de Amerikaanse dollar. Onze kosten zijn echter sterk gestegen ten opzichte van het vorige seizoen. De productiekosten en de kosten voor verpakkingsmateriaal zijn hoger, wat weer van invloed is op onze prijzen. Op logistiek gebied doen we het goed. We hebben contracten en vaste programma's met onze klanten, en daarom hebben we alle tijd van de wereld om met de rederijen te gaan zitten praten voordat het seizoen begint. Dit heeft geresulteerd in garanties voor materiaal van deze lijnen voor het hele seizoen, wat ons helpt om onze operatie op een soepele manier voort te zetten."

In samenwerking met de Indiase importeur van verse producten IG International hoopt Kerim binnen een paar jaar de grootste leverancier van Turkse appels aan de Indiase markten te worden: "Ons gerenommeerde merk DeBa wordt elke dag bekender in India, vanwege onze duurzame kwaliteit. We zijn onze promotiewerkzaamheden gestart met onze grootste partner in India, IG international. Ons doel is om binnen drie jaar het beste Turkse appelmerk met het hoogste volume op de Indiase markt te zijn". besluit hij.

Voor meer informatie:
Alper Kerim
Demir Fresh Fruits
Tel: +90 532 514 2080
Email: alper@dff.com.tr 
www.dff.com.tr 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.