Canadese onderneming wil broccoli-oogstrobot op de markt brengen

Lapalme Mechanical Design bereidt zich voor om zijn SAMI-machine (afkorting voor système agricole multifonctionnel intelligent of intelligent multifunctioneel tuinbouwsysteem) volgende zomer op de markt te brengen. Het apparaat bestaat uit een tractor die een machine voortduwt waarop aan beide zijden robotarmen zijn gemonteerd die groenten plukken.

"Testen in broccolivelden met een machine met vier robotarmen hebben veelbelovende resultaten laten zien," aldus Eric Lapalme, directeur van het in Varennes (Montérégie) gevestigde bedrijf. Lapalme is van plan om volgende zomer vier machines met ongeveer 20 robotarmen op de markt te brengen, en misschien meer als de tuinbouwers daar behoefte aan hebben. Lapalme schat dat één robotarm één arbeider op het veld kan vervangen.

"Er zijn veel telers die me vertellen dat ze hun groenteproductie zouden willen uitbreiden, maar dat ze dat niet kunnen doen omdat ze niet meer arbeidskrachten kunnen vinden," zei Lapalme. "Dus dat beperkt de ontwikkeling van groenteteeltbedrijven in Quebec enorm."

Bron: montreal.ctvnews.ca


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven