Westland Mushrooms neemt nachtkoeling in gebruik

"Vraag naar paddenstoelen is nog beter dan voor Corona"

Tholen - Met de herfst is ook het paddenstoelenseizoen weer in volle hevigheid losgebarsten. "De vraag ligt momenteel op een hoger niveau dan voor Corona", vertelt Harold Schuurmans van Westland Mushrooms uit De Lier, die via de Hollandse exporteurs wereldwijd een ruim paddenstoelenassortiment vermarkt.

"We zitten in een situatie dat de prijzen voor de Aziatische paddenstoelen erg hoog zijn. Of het nu gaat om containers, luchtvracht, energieprijzen of verpakkingen, het drijft allemaal de prijs verder omhoog en dat leidt tot een significant hogere prijs voor paddenstoelen dan afgelopen jaren", vertelt Harold. "Tegelijkertijd zie je nu dat de zogeheten gelegenheidsimporteurs zijn afgevallen, omdat voor hen het risico te groot wordt. Hierdoor is het kaf van het koren gescheiden en blijven de echte specialisten over."


Team Westland Mushrooms

Op productniveau valt volgens Harold op dat het assortiment na Corona vooral verder is beperkt. "Door de hoge kosten zijn veel telers gestopt met de 'nieuwe' teelten. Het werd met de huidige luchtvrachtprijzen te duur om op bijzondere paddenstoelen in te zetten, dus blijven de hardlopers over. Zoals altijd in deze periode komt de vraag naar wilde bospaddenstoelen momenteel goed op gang. Alle bladen staan weer vol met recepten en dan komt de vraag vanzelf weer op gang. Verder verkopen wij als bedrijf steeds meer truffels. We hebben geïnvesteerd in machines om de truffels in alle gewenste sorteringen aan onze klanten te leveren en dat is een hele stabiele afzettak geworden."


Nieuwe nachtkoeling

Vorig jaar verving Westland Mushrooms in haar pand op bedrijventerrein Westerlee in De Lier de koeling door een duurzame koeling op basis van CO2. Inmiddels heeft de paddenstoelenleverancier ook een derde koeling in gebruik genomen, die als nachtkoeling achter de docks is gepositioneerd. "De handel gaat 24 uur per dag door. Dankzij deze nieuwe koelcel, die uiteraard voorzien is van een goede toegangscontrole, kunnen chauffeurs hier dag en nacht terecht om hun handel op te halen!"

Voor meer informatie
Westland Mushrooms
Harold Schuurmans
Jogchem van der Houtweg 12a
2678AG De Lier
+31 (0)6 18 80 54 31
h.schuurmans@westlandmushrooms.com 
www.westlandmushrooms.com  


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven