Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

“De Franse aardappelindustrie werkt eigen telers tegen”

“Als er één sector is die baat had kunnen hebben bij wat er is vastgelegd in de wet Besson-Moreau (EGAlim2), dan is het de aardappelindustrie wel. Franse telers tekenen immers al langer meerjarige contracten en met deze wet hadden zij moeten kunnen profiteren van meer transparantie, prijstunnels en prijsherzieningsformules.

Aangezien de brancheorganisaties echter de mogelijkheid hebben om van de regel af te wijken en de invloed van de telers beperkt is, is het de supermarkteigenaren en handelaren gelukt om zich te doen gelden om te profiteren van een afwijking van de wet.”

“Dit is totaal onaanvaardbaar en beschamend! Terwijl supermarkteigenaren en handelaren onze producten aan consumenten verkopen tegen een prijs die 10 keer hoger is dan onze verkoopprijs en ze niet eens een bijdrage leveren aan de interprofessionele sector, hebben ze toch voldoende gewicht om maatregelen te weigeren die in het voordeel van telers zouden kunnen werken”, vertelt Damien Brunelle, de vicevoorzitter van Coordination Rurale, de Franse plattelandsvereniging.

De vereniging hekelt de zeefwerking van deze wet, die juist eens te meer tot doel heeft om het gebrek aan aandacht voor telers binnen bepaalde interprofessionele organisaties aan het licht te brengen en deze te beschermen.

Voor meer informatie: 
Coordination Rurale 
coordinationrurale.fr

Publicatiedatum: