Benjamin Singh en Alberto Labrado van Food Freshly

"Onze antioxidatiemiddelen voor avocado's zijn vooral in Zuid-Amerika gewild"

Op de Fruit Attraction beurs van dit jaar in Madrid werd Food Freshly AFC positief verrast door de grote belangstelling voor haar producten. "Er waren weliswaar niet zoveel bezoekers, maar het liep duidelijk beter dan gedacht, aangezien we ondanks het geringe aantal deelnemers veel potentiële klanten bereikt hebben", aldus Alberto Labrado, distributiemanager voor Spanje en Zuid-Amerika. "De mensen zijn doelgericht naar ons toegekomen en wisten onmiddellijk waarvoor wij staan." Daarmee worden de antioxidatiemiddelen bedoeld die het Duitse Food Freshly in haar onderzoeksinstellingen in Bielefeld ontwikkelt en die internationaal bekendheid verwerven. Alberto Labrado en Benjamin Singh, hoofd technische verkoop, spraken hierover, evenals over IQF avocado's en de doelstellingen voor 2022.

Innovatieve antioxidanten voor IQF-avocado's
Met de zomer en de gestegen vaccinatiegraad is de situatie ook voor het bedrijf uit Bielefeld verbeterd. Tijdens de lockdowns waren de bestaande activiteiten stabiel, terwijl Food Freshly zich op dat ogenblik hoofdzakelijk beperkte tot projecten van bestaande klanten. Maar door de lockdowns konden veel meer klanten, ook uit andere landen, hun activiteiten hervatten, waardoor de verkoopcijfers bleven stijgen, vooral in de retail en de catering.

"Met onze antioxidanten voor IQF avocado's betekenen wij een innovatie voor de sector. Alles wat tot nu toe is gebruikt, bestond uit een eenvoudig mengsel van verschillende fruitzuren. Vooral in Zuid-Amerika hadden veel kwekerijen hier problemen mee omdat de zuren de smaak en dus ook de kwaliteit van de avocado's aantastten. Met ons product kunnen we deze situatie verhelpen omdat de structuur, kleur en smaak van de avocado's na het ontdooien behouden blijven, zegt Benjamin Singh. Volgens Benjamin bestond er nog niets in deze vorm. Vooral telers uit Zuid-Amerika tonen veel interesse.

Belangrijk product: de appel
De antioxidatiemiddelen zijn echter vooral gewild bij fresh-cut appelen. Volgens Benjamin zal dit ook zo blijven: "De appel is bijzonder vatbaar voor oxidatie, wat te herkennen is aan het feit dat hij binnen enkele minuten bruin wordt. Daarom zullen onze middelen ook gewild blijven." Een soortgelijke positieve ontwikkeling ziet Benjamin ook voor avocado's. Ook bij deze exoten heeft men in toenemende mate een antioxidatiemiddel nodig. "De avocado's worden ons op één na belangrijkste product." Ook telers van aardappelen en producenten van gesneden sla kunnen gebruikmaken van de middelen van Food Freshly.

Naast het laboratorium in Bielefeld en de fabriek in Hameln heeft het bedrijf ook vestigingen in Italië, Canada en Spanje. Een nieuwe vestiging in Colombia of Peru is eveneens denkbaar, omdat juist daar de avocadosector bijzonder groot is.

Grote vertragingen bij de beschikbaarheid
Voor de productie van haar producten neemt Food Freshly grondstoffen uit de meest uiteenlopende regio's ter wereld af. De sinds een jaar sterk gestegen grondstofprijzen evenals de gestegen containervrachttarieven veroorzaakten wederom immense vertragingen, met een geringe beschikbaarheid als gevolg. Bijzondere scheepsladingen en schepen die niet mochten aanmeren, vormden een even groot probleem. "Wij houden nu grotere voorraden aan om aan de vraag naar onze producten te kunnen voldoen. Vooral voor de winter of het eerste kwartaal van 2022 willen we proberen onze voorraden op peil te houden om aan de toenemende vraag te kunnen voldoen."

Tegelijkertijd is Benjamin er zeker van dat het binnenkort weer "back to normal" zal zijn. "De Fruit Attraction was al een positief signaal, ze had immers ook failliet kunnen zijn. Men merkt echter dat het vertrouwen weer terugkeert bij de mensen. Wanneer de Fruit Logistica goed loopt - ondanks de ongunstige tijd van het jaar - dan denk ik dat we allemaal met groot vertrouwen naar de toekomst kunnen kijken."

Voor meer informatie:
Benjamin Singh
Food Freshly AFC GmbH
Morgenbreede 1
33615 Bielefeld, Duitsland
+49 521 96 87 87 0
info@food-freshly.eu 
www.food-freshly.eu  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven