Canarische tomatentelers laten oog vallen op medicinale cannabis als alternatief

Ondergedompeld in de ergste crisis in hun geschiedenis, zo meldt Cannabis Magazine, zijn de tomatentelers op de Canarische eilanden op zoek naar alternatieven voor een activiteit met 130 jaar op de teller. Het gaat erom de vernietiging van 5.000 banen te vermijden. Medicinale cannabis zou wel eens de helpende hand kunnen reiken.

De teelt van tomaten bestemd voor de export is de afgelopen decennia voortdurend gedaald. Eind jaren negentig werd er op de Canarische Eilanden nog 305.000 ton tomaten geoogst, maar 2020 werd afgesloten met minder dan 45.000 ton. Bovendien droeg de tomaat tien jaar geleden 10% bij aan het BBP van de eilanden, terwijl dat momenteel nog geen 3% is.

Het in cannabis gespecialiseerde medium meldt dat de Canarische tomatentelers een ontmoeting hebben gehad met de gewestelijke minister van Financiën, Román Rodríguez, om over een steunplan te praten voor de reconversie van de huidige 352 hectare tomatenteelt. In minder dan 20 jaar is 3.000 hectare tomatenteelt verdwenen vanwege het gebrek aan politieke steun om een concurrent als Marokko op afstand te houden. Marokko kon in 1996 immers een associatieovereenkomst ondertekenen waardoor het momenteel de helft van de Europese tomatenmarkt in de wintermaanden voor zijn rekening neemt.

Bij de eerste contacten tussen bedrijven en regering zou overeengekomen zijn een deel van het steunprogramma te gebruiken om de arbeidskrachten te compenseren die niet kunnen worden overgeplaatst naar andere economische activiteiten.

Bronnen van het ministerie van Financiën, geraadpleegd door Cannabis Magazine, benadrukten dat "de Canarische Eilanden een klimaat hebben dat de teelt van cannabis voor wetenschappelijke en medische doeleinden economisch haalbaar maakt."

Bron: cannabismagazine.net


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven