Welke groente levert de meeste gezondheidsvoordelen op in verhouding tot de prijs?

Professor José Luis Guil van het departement voedseltechnologie van de Universiteit van Almería heeft tijdens een rondetafelgesprek over het thema "Duurzame tuinbouw en gezond eten, een blik op de toekomst", georganiseerd in samenwerking met het bedrijf Primaflor, een antwoord geformuleerd op deze vraag: "Sla is een functioneel voedingsmiddel met zoveel eigenschappen dat de prijs ervan hoger zou moeten zijn."

Sla bevat mineralen zoals kalium en magnesium, antioxidanten en vitamines zoals thiamine, riboflavine en vitamine B6. Vanwege de hoge hoeveelheid vezels helpt sla bij het controleren van het gewicht. Bovendien is het hydraterend en ontstekingsremmend, reguleert het de darmtransit en heeft het een antidiabetische werking.

In een samenleving met aanzienlijke obesitasproblemen, mede veroorzaakt door de consumptie van ultrabewerkte voedingsmiddelen, is deze groente een vers alternatief, dat ook vrij is van toxines. Rekening houdend met de relatie die bestaat tussen het spijsverteringsstelsel en onze hersenen, zou volgens José Luis Guil sla een soort natuurlijk antidepressivum kunnen zijn.

De beschermende kracht van groenten en fruit
In zijn toespraak over gezonde voeding wees de professor erop dat de consumptie van fruit, bladgroenten en andere groenten ons kan helpen beschermen tegen ziekten zoals kanker. Broccoli en andere koolsoorten beschermen tegen hartziekten, soja beïnvloedt tot 123 genen die verband houden met prostaatkanker en kurkuma is een natuurlijke ontstekingsremmer en helpt veel aandoeningen zoals de ziekte van Alzheimer te voorkomen, deelde hij mee.

Bron: financialfood.es


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven