Witte kool en andere wintergroenten zijn de volgende exportproducten

Pools bloemkoolseizoen duurt nog twee weken

Het Poolse bloemkoolseizoen loopt over een paar weken ten einde. Tijd voor rust is er niet, want aan het einde van het seizoen begint in Polen de oogst van witte kolen en andere wintergroenten. Het bloemkoolseizoen is zeer bevredigend verlopen, stelt een exporteur.

Als de bloemkool op is, gaat de Poolse groente-exporteur Green Best van start met verschillende wintergroenten. Kornelia Lewikowska zegt te hopen dat de vraag naar wintergroenten beter zal zijn dan vorig jaar. "Het is altijd moeilijk om te voorspellen hoe een komend seizoen eruit zal zien voordat het daadwerkelijk aanbreekt, maar op basis van wat ik nu zie, zullen we komende winter veel producten van goede kwaliteit beschikbaar hebben. Als bedrijf hopen we dat de vraag ruimer zal zijn dan vorig jaar. Maar eerst moeten we nog het seizoen van enkele andere producten afronden."

De komende twee weken richt Green Best zich nog steeds op de afzet van bloemkolen, pompoenen en paprika's, legt Lewikowska uit. "We verkopen nog steeds bloemkool, pompoen en ook de laatste hoeveelheden paprika's. Bloemkolen zijn er nog voor ongeveer twee weken. Daarna gaan we langzaamaan witte kool, wortelen, peterselie, rode bieten en selderij op de markt brengen. Deze producten zijn al beschikbaar, maar tot nu toe is er weinig interesse voor geweest. Het winterseizoen duurt tot maart. Daarna zijn er alweer de eerste verse lentegroenten."

Het Poolse bloemkoolseizoen is over het algemeen heel goed verlopen. Alles zat een beetje mee. "Als we terugkijken op ons bloemkoolseizoen, is het eigenlijk een zeer succesvol jaar voor ons geweest. Het plaatje klopte volledig: er waren voldoende volumes, de kwaliteit was goed en ook de vraag lag op een hoog niveau. We hopen nu dat ook de wintergroenten het goed mogen doen. Over twee weken is het zover en dan zullen we wel zien", besluit Lewikowska.

Voor meer informatie:
Kornelia Lewikowska
Green Best
+48 737 602 848
kornelia.lewikowska@greenbest.pl 
www.greenbest.pl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven