Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Officiële bekendmaking op Fruit Attraction

Anecoop sluit zich aan bij het Wereldpact van de VN

De Spaanse telersvereniging Anecoop heeft zich als partner aangesloten bij het Wereldpact van de Verenigde Naties. De tweedegraadscoöperatie maakte het lidmaatschap officieel bekend tijdens Fruit Attraction, en ook de 'familiefoto' met de aangesloten entiteiten ontbrak niet.

"Het is een logische en noodzakelijke stap voor onze coöperatie in ons maatschappelijk verantwoord ondernemen, gezien onze onvoorwaardelijke inzet op dat gebied. Momenteel zijn alle entiteiten die deel uitmaken van onze waardeketen zich ervan bewust dat we, om de toekomst te verzekeren, in alle stadia werk moeten maken van een ethisch en verantwoord beleid met betrekking tot mens, milieu en economische ontwikkeling", zo zei Alejandro Monzón, voorzitter van Anecoop.

Door zich aan te sluiten bij het Wereldpact verbindt Anecoop er zich toe om haar activiteiten af te stemmen op tien algemeen aanvaarde principes op het gebied van mensenrechten, arbeidsnormen, milieu en strijd tegen corruptie. Daarnaast moet het ook maatregelen nemen om toe te werken naar de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties.

Joan Mir, algemeen directeur van Anecoop, benadrukte het proactieve en ondernemende karakter van de coöperatie in dit opzicht: "We nemen actief deel aan tal van projecten waarvan de doelstellingen zijn afgestemd op de vereisten van de Verenigde Naties in het kader van de Agenda 2030. We werken aan steeds efficiëntere teeltmethodes met een lage milieu-impact, we beschikken over ons eigen kwaliteitssysteem "naturane", dat good practices garandeert van zaadje of zaailing tot verzending van het eindproduct, we proberen steeds minder water te verbruiken en steeds meer gebruik te maken van hernieuwbare energieën, we nemen deel aan initiatieven die gericht zijn op het gemeenschappelijk beheer van land om te voorkomen dat het land wordt verwaarloosd, enz. En we willen ook communiceren over al deze acties zodat de consumenten weten dat hun belangen en zorgen ook de onze zijn, en dat we de steun nodig hebben van de hele samenleving om te doen waar we goed in zijn: voedsel produceren."

Wereldpact
Het Wereldpact van de Verenigde Naties werd in het leven geroepen in 2000 en is het grootste initiatief voor duurzaam ondernemen ter wereld.

Op dit moment zijn er 18.689 entiteiten uit meer dan 160 landen aangesloten, waarvan 2.061 tot het Spaanse netwerk behoren. Het is het belangrijkste lokale netwerk ter wereld, zowel qua lidmaatschappen als qua voortgangsrapporten over duurzaamheidsacties van haar partners.

Voor meer informatie:
Anecoop
info@anecoop.com
www.anecoop.com

Publicatiedatum: