Duitse supermarktketen Lidl bereidt winkelopeningen in Oekraïne voor

Daling van de retailomzet met 2,2% in Ierland omdat het winkelend publiek weer gaat socializen
De omzet van levensmiddelen is in Ierland in de 12 weken tot 3 oktober met 2,2% gedaald, aldus Kantar, maar de uitgaven zijn nog steeds 9,4% hoger dan in dezelfde periode in 2019. De online omzet blijft stijgen: in de laatste periode van vier weken steeg de online verkoop van levensmiddelen met 7,1% j-o-j en werd er € 3 mln extra uitgegeven via dit kanaal.
Bron: esmmagazine.com 

VK: Amazon biedt bonussen tot € 3557 in aanloop naar kerst
Online retailgigant Amazon gaat eenmalige betalingen tot € 3557 aanbieden om personeel aan te trekken in Britse regio's waar veel vraag is naar arbeidskrachten. De online retailer heeft tijdens de feestdagen 20.000 posities in zijn Britse netwerk te vullen.
Bron: bbc.com 

Duitse supermarktketen Lidl bereidt komst naar Oekraïne voor
De Duitse supermarktketen Lidl, eigendom van de grootste Europese retailer Schwarz Group, bereidt zich voor om activiteiten te starten in Oekraïne, meldt Ukrinform, onder verwijzing naar de nieuwssite Lebensmittelzeitung. "De Schwarz Group pakt de volgende grote markt aan: Oekraïne. Lidl moet het daar opnemen tegen de lokale discounter ATB, die al een filiaalnetwerk van zo'n 1.200 winkels heeft," zo luidt de verklaring. 
Bron: ukrinform.net 

Christel Delberghe gaat EuroCommerce leiden
EuroCommerce, de bedrijfsfederatie van de Europese retail- en groothandelssector, heeft een interne kandidaat gekozen om directeur-generaal Christian Verschueren op te volgen: Christel Delberghe. Zij werkt al 20 jaar voor de organisatie.
Bron: retaildetail.eu 

VK: Tesco neemt het op tegen Amazon Go met introductie van 'just walk out'-winkel
Tesco vecht terug tegen Amazon met zijn eerste 'just walk out'-winkel, waar het mogelijk is om boodschappen te doen zonder artikelen te hoeven scannen of een kassa te bezoeken. De GetGo-winkel van de supermarkt in Holborn, centraal Londen, volgt op een kleine proef met een soortgelijke winkel op het hoofdkantoor van Tesco in Welwyn Garden City, waar sinds 2019 producten worden verkocht aan het personeel van de retailer.
Bron: theguardian.com 

VK: Asda's deal om tankstations te verkopen aan EG Group beëindigd
Asda, de Britse supermarktketen, en EG Group hebben een deal beëindigd waarbij EG de tankstations van Asda zou hebben gekocht voor € 0,85 mld, aldus de 2 bedrijven. Zowel Asda als EG zijn eigendom van Zuber en Mohsin Issa en de private-equitygroep TDR Capital.
Bron: esmmagazine.com 

Russische discounter Mere wil naar Bosnië
De Russische discountketen Mere is van plan om 50 tot 80 supermarkten te openen in verschillende steden in Bosnië en Herzegovina, meldden lokale media. De eerste supermarkt van Mere in het Balkanland opent in januari 2022 in de hoofdstad Sarajevo, citeerde online magazine Avaz Kemal Muratovic, directeur bij Express Consulting. 
Bron: seenews.com 

VK: Beleggers in Morrisons stemmen in met overname van € 8,5 mld door CD&R
Verwacht wordt dat de aandeelhouders van supermarktgroep Morrisons hun goedkeuring zullen hechten aan het bod van € 8,2 mld van de Amerikaanse private-equityfirma Clayton, Dubilier & Rice (CD&R), waarmee het doek valt voor de felst betwiste overname van dit jaar in Groot-Brittannië.
Bron: reuters.com 

Groei supermarktomzet VK daalt doordat shoppers uitgaven in aanloop naar Q4 opnieuw in evenwicht brengen
De totale omzet van levensmiddelen is gedaald tot -0,7% in de laatste 4 weken eindigend op 9 oktober 2021, nu Britse shoppers hun bestedingsgewoonten opnieuw in evenwicht beginnen te brengen, en tegen hoge vergelijkingsprijzen met groeiende bezorgdheid over stijgende energie- en brandstofkosten. Dit blijkt uit nieuwe gegevens van NielsenIQ.
Bron: retailtimes.co.uk 

Britse Asda neemt 15.000 kerstkrachten aan
Het Britse supermarktconcern Asda zegt dat het van plan is 15.000 tijdelijke werknemers aan te werven voor de kerstperiode, waarmee het zich mengt in een strijd om personeel op een krappe arbeidsmarkt.
Bron: reuters.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven