Laurence J Betts wint 'Grower of the Year'-awards danzij Dry Misting

"Bladgroenten langer houdbaar dankzij Dry Misting-technologie"

Laurence J Betts won eerder de Britse 'Grower of the Year'-award. Naar eigen zeggen was de keuze om het Dry Misting Hydration System te installeren in zijn 1.000 m³ grote koelhuis hiervoor doorslaggevend.

Opslag bij hoge luchtvochtigheid met ultrafijne Dry Misting
Eén struikelblok voor de groei was de noodzaak voor een nieuw, groter koelhuis. Dit werd weggenomen dankzij een subsidie van The Rural Development Programme for England. De subsidie stelde het bedrijf in staat om haar kwaliteit en opbrengsten te verbeteren. Dit werd bereikt door de introductie van een glycol-koeltechnologie, die het mogelijk maakt om producten te bewaren bij temperaturen tussen 0,5 – 1°C en bij een hoge luchtvochtigheid met ultrafijne (waterdruppeltjes van 1-2 micron) Dry Misting. 

Stephen Betts: “Het Dry Misting-systeem geeft ons het vertrouwen om producten te oogsten op het moment dat de product- en weersomstandigheden op hun best zijn. Het duurde niet lang voordat we inzagen dat we dankzij Dry Misting goede oogsten kunnen binnenhalen wat betekent dat we ook premium gewassen kunnen leveren." 

Oogst- en arbeidskosten reduceren
Oogsten wanneer het product daar klaar voor is en niet wanneer dit door andere factoren wordt gedicteerd, wordt door Contronics Dry Misting ook wel 'Strategic Cropping' genoemd. Dit biedt ook andere voordelen zoals de mogelijkheid om hoge arbeidskosten in weekenden en avonden te beperken en het vermijden van problemen met de beschikbaarheid van arbeidskrachten. 

"Het vermogen om ieder perceel te oogsten wanneer de gewassen op hun best zijn, is een enorm pluspunt en voorkomt verspilling. Het kunnen vermijden van extreem heet weer reduceert de kosten voor koeling en neemt de noodzaak voor vacuümkoeling, om verdere uitdroging tegen te gaan, weg." 

Minder verliezen, hogere opbrengsten en inkomsten
Verliezen als gevolg van dehydratie worden voorkomen en stelt de klanten van Contronics Dry Misting in staat om een beter product van consistente hoge kwaliteit te leveren.

Het Dry Misting-systeem zorgt dat de geoogste gewassen op natuurlijke wijze gehydrateerd blijven waardoor bladgroenten in plaats van 1 - 2 dagen na de oogst (met standaard DX-koeling) tot wel 4 - 7 dagen houdbaar zijn bij gebruik van DX in combinatie met Dry Misting. Het resultaat is hetzelfde voor sla en kool, waarbij de houdbaarheid van 10 tot wel 21 dagen wordt verlengd. 

De Dry Misting-technologie, en de Strategic Cropping die hierdoor mogelijk is, strijkt de pieken en dalen van het turbulente teeltseizoen glad, maximaliseert opbrengsten en kwaliteit en zo ook de inkomsten. 

Voor meer informatie: 
Contronics
+31 (0)413 487 000
info@contronics.nl  
www.contronics.nl  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.