AGF-punnets van 100% gerecycled PET

Voedselveiligheid en hygiëne zijn topprioriteit wanneer het gebruik van gerecycled materiaal (PCR) in voedselverpakkingen wordt overwogen. Toen AVI Global Plast in 2013 80% tot 90% gerecycled PET introduceerde in haar folies en verpakkingen maakte zij gebruik van geavanceerde co-extrusie-apparatuur om gerecycled en nieuw materiaal te verwerken tot fruitverpakkingen voor zes continenten. Deze werden gecertificeerd door Intertek.  Vanwege de aanscherping van de regelgeving voor het reduceren van plasticafval streeft AVI Global naar het volledig uitbannen van het gebruik van nieuw materiaal voor haar PET-assortiment. Het bedrijf wil fruithandelaren en overige partijen binnen de waardeketen helpen hun CO2-voetafdruk te optimaliseren en af te stemmen op overheidsinitiatieven voor het beperken van plastic afval en het bevorderen van het gebruik van PCR door middel van heffingen en belastingmechanismen. Na grondige testen is AVI erin geslaagd 100% rPET-producten te ontwikkelen, die geheel uit afval zijn vervaardigd, maar die toch 100% veilig zijn voor het verpakken van levensmiddelen. 

"Duurzaamheid staat bij al onze klanten op de agenda en dan met name bij onze partners in de EU en het VK. De overheden in deze regio's hebben maatregelen aangekondigd of reeds geïmplementeerd om vervuiling door plastic afval in te perken en het gebruik van gerecycled materiaal te bevorderen via heffingen en belastingen op plastic.""Onze 100% gerecyclede, foodgrade PET-punnets en clamshells helpen fruithandelaren en andere partners in de toeleveringsketen beantwoorden aan de steeds strengere regelgeving op het gebied van duurzaamheid en het hergebruik van plastic verpakkingsmateriaal. Door 100% gerecycled materiaal te gebruiken, neemt de afhankelijkheid van nieuwe materialen voor onze klanten eveneens met 100% af. We kunnen hen verder helpen besparen op grondstoffen door de verpakkingsontwerpen tot wel 10% lichter te maken, waarmee overmatig gebruik wordt voorkomen. Ons assortiment biedt klanten de mogelijkheid om de CO2-, water- en energie/verspilling-voetafdruk van hun bedrijf te optimaliseren," legt Sukhdeep Singhj Sethi van AVI Global Plast uit. 

Wereldwijd, zoals in Europa en de VS, zijn er standaarden en richtlijnen ontwikkeld om de toepassing van voedselverpakkingen van 100% rPET te reguleren. Eén van deze standaarden heeft de goedkeuring van de Europese Autoriteit voor Voedselveiligheid (EFSA) voor voedselcontactmaterialen. Het EFSA certificeert uitsluitend recyclingprocessen die gebruikmaken van schone technologieën voor het produceren van gerecycled materiaal dat over dezelfde kenmerken beschikt als nieuwe materialen, waardoor de kringloop veilig, duurzaam en schaalbaar wordt.

Het nieuwste aanbod 100% rPET-producten van AVI Global werd ontworpen met vlokken die worden verkregen door middel van een door het ESFA goedgekeurd recyclingproces. Dit om klanten te kunnen garanderen dat zij een betrouwbaar kwaliteitsproduct ontvangen dat aan alle standaarden beantwoordt. Met een helderheid en stevigheid vergelijkbaar met die van nieuwe materialen is het 100% rPET-assortiment van AVI Global ook nog eens 100% recyclebaar en vrij van toxische toevoegingen. Dit biedt retailers en merken de kans om hun verpakkingen een oneindige levenscyclus te geven en te verduurzamen. 

"We verkennen de mogelijkheden voor het vervaardigen van punnets voor druiven, kiwi's, dragonfruit, cherrytomaten en zachtfruit, zoals aardbeien, blauwe bessen en frambozen, etc. We hebben een uitgebreid assortiment verpakkingsontwerpen, variërend van 100 tot 1.000 gr en indien gewenst kunnen we ook maatwerk bieden."

"We bieden zowel clamshells als topsealpunnets. Onze punnets beschikken over goede seal-eigenschappen, beantwoorden aan de gewenste ontwerpeisen en zijn geschikt om op de high-speed productielijnen in de EU en het VK verwerkt te worden. Dit zijn de voornaamste redenen waarom zij door grote importeurs op deze markten worden gebruikt."

Voor meer informatie: 
Sukhdeep Singh Sethi
Avi Global Plast
sethi@avigloplast.com 
www.avigloplast.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven