Graziano Defilippis, Polar Fruit Europa:

"Wij zijn het enige verkoopkantoor voor de Blanc Seedless druif die in Europa wordt geteeld"

In Spanje is de druivenoogst in volle gang. Het wordt nog afwachten hoe het weer zich zal gedragen in de komende periode, maar vooralsnog wordt een toename van 4,9% verwacht voor de Spaanse druivenopbrengst. Dat blijkt alvast uit het meest recente rapport over Areaal en Oogstopbrengst dat het Spaanse ministerie van Landbouw in juli publiceerde.

De Spaanse druiventeelt met zijn talrijke rassen herstelt zich zo weer van de lage oogst van vorig jaar. Spanje is na Italië de tweede grootste producent van druiven in de EU. Het is ook een netto-exporteur en 60% van de totale opbrengst gaat naar het buitenland.

Een van de in Spanje geteelde rassen is Blanc Seedless. Polar Fresh Group heeft de exclusiviteit van de wereldwijde teelt van het ras, met uitzondering van de VS. De groep biedt Blanc Seedless momenteel aan uit verschillende herkomstlanden (Chili, Peru, Australië, Spanje en Italië). "We zijn het enige verkoopkantoor voor de Blanc Seedless-druif die in Europa wordt geteeld, zowel door onze Spaanse telers Moyca en Ignacio Prieto als door onze Italiaanse teler Giuliano uit de regio Apulië", legt Graziano Defilippis uit.


Graziano Defilippis, commercieel manager van Polar Fruit Europa, en Daniela Avendaño, commercieel manager van Polar Fruit Latijns-Amerika.

"Onze Polar-technici houden elk perceel nauwlettend in de gaten om alleen druiven van de beste kwaliteit aan te bieden. We verpakken de druiven onder onze merken Sweeta® en Crunchy One® die hun weg vinden naar de supermarkten."

"Dit jaar hebben we fruit van zeer goede kwaliteit met een zeer hoge Brix, omdat het zowel in Spanje als in Italië nog niet regent. Onze opbrengst in Spanje zal 4 miljoen kilo bedragen en in Italië zullen we 800.000 kilo oogsten. Maar we kunnen de Blanc Seedless-druiven bijna jaarrond aanbieden dankzij onze teeltlocaties op het zuidelijk halfrond", merkt Graziano op. "Wanneer het seizoen in Europa eind november afloopt, zoeken we aansluiting met de oogst in Peru en later, tot en met juni, met de Chileense druiven."

Blanc Seedless is ontwikkeld door veredelaar Anton Caratan, die na meer dan twintig jaar werk een groene pitloze druif verkreeg met alle kenmerken die de retail van dit fruit verlangt. "Onze druiven hebben een grote maat, een knapperige textuur, een zeer zoete smaak en een uitstekende houdbaarheid", vertelt Graziano. "De consument kan ze vinden in de zakjes of punnets van Sweeta of Crunchy One in supermarkten in heel Europa. In Spanje vind je ze bijvoorbeeld in Mercadona, Aldi of El Corte Inglés, in Duitsland in Kaufland, in Italië in de Coop-supermarkten, maar ook in de Scandinavische landen liggen ze in het schap."

"Blanc Seedless-druiven kunnen alleen worden geteeld door onze erkende telers en wereldwijd worden vermarkt door onze groep (Polar Fresh Group). Het belangrijkste doel daarvan is om het ras te verdedigen en de best mogelijke kwaliteit te bereiken, zodat onze druiven in de beste omstandigheden bij de consument terechtkomen", besluit Graziano Defilippis.

Voor meer informatie:
Graziano Defilippis
Polar Fruit Europa S.L.
(Polar Fesh Group)
Avda. Ports D'Europa, 100
Pl. 2, Desp. 11
08040 Barcelona (Spanje)
+34 600 957 146
gdefilippis@polarfruit.es
www.polarfreshgroup.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven