Peruaanse Verdeflor verpakt blauwe bessen, avocado’s en citrus

"Met onze verwerkingscapaciteit hebben we per shift één container klaar"

De eerste blauwe bessen van het Peruaanse seizoen zijn weer verzonden en dit jaar kan het Zuid-Amerikaanse land weer rekenen op enkele nieuwe markten zoals India en Maleisië. Dat biedt mooie vooruitzichten voor de telers, die nu meer dan 31 bestemmingen hebben voor dit zachtfruit.

In de maand oktober is de Indiase markt opengegaan voor Peruaanse blauwe bessen en de volgende bestemmingslanden waar Peru op mikt zijn Japan, Zuid-Korea, Vietnam en Indonesië. Daarom bereiden verpakkingsbedrijven zoals Verdeflor hun machinepark voor op de groeiende vraag en breiden ze ook hun teeltareaal uit om meer volumes te kunnen leveren.

Ingenieur Germán Sotillo, de nieuwe CEO van Verdeflor en algemeen directeur van Verdeflor SAC, verklaarde dat het bedrijf voorbereid is op een grotere vraag. Er zijn immers nieuwe machines aangeschaft en ook de ruimte voor koelopslag en verwerking is in vierkante meters toegenomen.

"We hebben een verwerkingscapaciteit van 1.200 kilo/uur, waarmee we per shift één container klaar kunnen hebben. We beschikken over gekwalificeerd personeel, clamshell- en topseal-machines en al het verpakkingsmateriaal dat klanten ook maar wensen, zoals Xtend-verpakkingen en clamshells in verschillende formaten."

Het pakstation in Huaral heeft drie koeltunnels, waarmee de temperatuur van het fruit naar kwaliteitseisen kan worden verlaagd, en zeven koelcellen.

Avocadoseizoen begint in november
Germán Sotillo zei dat Verdeflor ook voor het aankomende avocadoseizoen een toename van de volumes verwacht. De verpakkingsfabriek verwerkt 20 ton/uur, wat overeenkomt met 10 containers per dag.

In het pakstation heeft het bedrijf plannen om een bestaande ruimte uit te breiden om vijf extra containers per dag te kunnen verwerken en ook een nieuwe ruimte te bouwen voor nog eens drie containers per dag. Verdeflor voorziet 850 containers avocado, 50 containers blauwe bessen en 80 containers citrus te exporteren. Daarnaast verwerkt het ook peulen en enkele andere fruit- en groentesoorten.

Voor meer informatie:
Verdeflor
www.verdeflorperu.com.pe


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven