Oogst van Mexicaanse avocado's zal in 2021/22 8% lager uitvallen dan jaar daarvoor

Volgens ramingen zal de Mexicaanse avocadoproductie in 2021/22 8% lager zijn dan de recordoogst van het seizoen daarvoor. Hoewel de opbrengsten goed blijven, houden telers er rekening mee dat de bomen moeten herstellen van vorig seizoen. De sterke internationale vraag en aantrekkelijke prijzen zijn voor telers aanleiding om hun export uit te breiden. Hoewel Michoacán de enige staat is die over een fytosanitaire certificering beschikt voor de export naar de Verenigde Staten zal de export naar overige internationale markten de komende jaren naar verwachting toenemen. 

Mexico is de grootste avocadoteler ter wereld en goed voor 30% van de totale wereldwijde avocadoproductie. Het avocado-areaal groeit jaarlijks met zo'n 3%. Deze groei wordt met name aangejaagd door de hoge inkomsten en de stijgende internationale vraag naar het gewas. In Mexico worden drie avocadorassen geteeld. 97% van de teelt bestaat uit Hass-avocado's en de overige 3% uit de rassen Criollo en Fuerte. Michoacán is de grootste producent in Mexico met een aandeel van 75% in de totale productie en 81% in termen van waarde. Deze staat is bovendien de enige Mexicaanse staat die gecertificeerd is om avocado's naar de Verenigde Staten te exporteren. Volgens de Association of Avocado Producers and Packers and Exporters of Mexico (APEAM) telt de staat ruim 29.000 geregistreerde telers (met kleinschalige boomgaarden van 5 tot 10 hectare). Aangezien er vier oogsten per jaar mogelijk zijn, kan de Michoacán jaarrond avocado's leveren. De eerste, tevens meest productieve, oogst van 2021/22 zal waarschijnlijk 36% kleiner uitvallen dan die van het seizoen daarvoor.  

Peribán, Los Reyes, Uruapan en Tancítaro zijn de voornaamste steden waar in deze staat avocado's worden geteeld. De productie in Michoacán wordt in 2021/22 op 1,8 mln ton geraamd. Dit is 9% lager dan vorig jaar. Het areaal wordt op 167.401 hectare geraamd en de opbrengsten per hectare op 10,6 ton. 

Klik hier voor het hele rapport.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven