MSC Mediterranean Shipping Company, een wereldspeler in containervervoer en logistiek, heeft BIC Facility Codes (BFC) volledig ingevoerd voor alle depots wereldwijd. Net zoals luchthavens wereldwijd de drieletterige IATA-codes hebben, zijn alle depots van MSC nu identificeerbaar met een BFC van 9 tekens, waarmee ze een stap verder gaan op het gebied van digitalisering. Het overgangsproces werd in 2021 voltooid, om ervoor te zorgen dat elk MSC depot wereldwijd werd opgenomen.
MSC ziet dit als een belangrijke stap voorwaarts. Vandaag de dag is er een gebrek aan een gemeenschappelijke taal in de hele sector, waardoor er extra stappen worden toegevoegd aan de toch al complexe en gefragmenteerde zendingstrajecten van eind tot eind. Dit leidt tot inefficiënties en tijdverspillende procedures, met onzekerheid of vertragingen tot gevolg. Een gestandaardiseerde taal brengt eenvoud, verbetert de efficiëntie en biedt zekerheid voor multimodaal vervoer of vervoer door meerdere vervoerders, wat toekomstige groei mogelijk maakt. In de dagelijkse omgang zal dit leiden tot een vlottere communicatie, meer duidelijkheid en nauwkeurigheid van gegevens en een eenvoudiger en efficiënter proces in het algemeen.
Andre Simha, Global Chief Digital and Information Officer voor MSC: "MSC is al sinds de oprichting van de Digital Container Shipping Association (DCSA) een uitgesproken voorstander van de harmonisering van de faciliteitscodes en heeft dit project dan ook enthousiast gesteund. De goedkeuring van de BIC Facility Codes is een prachtig voorbeeld van de verschillende digitale werkstromen bij MSC die samenkomen om stappen te zetten voor de digitale toekomst van de scheepvaart."
De BIC Facility Codes zijn tot stand gekomen door een groot harmonisatieproject dat in november 2020 is uitgevoerd door het Bureau International des Containers (BIC) met de hulp van de DCSA. Actieve medewerking van de bij de DCSA aangesloten rederijen en een aantal van de grootste leasemaatschappijen betekent dat meer dan 17.000 containerfaciliteiten in 192 landen nu gemakkelijk en ondubbelzinnig kunnen worden geïdentificeerd voor gebeurtenissen in de toeleveringsketen, met verbeterde adressering en lengte-/breedtecoördinaten. De BIC beheert de databank en biedt een open API aan zodat handelspartners ervoor kunnen zorgen dat hun
"De digitale transformatie van de containervaartsector is aan de gang," zegt DCSA CEO Thomas Bagge. "DCSA en haar leden creëren het kader hiervoor en we nodigen alle belanghebbenden uit om deel uit te maken van deze transformatie. Het aannemen van basisnormen, zoals locatiecodestandaarden, is een verplichte stap in het opzetten van een interoperabele digitale basis die de huidige complexiteit zal vereenvoudigen. Uiteindelijk zullen klanten, belanghebbenden en de hele sector hiervan profiteren."
Voor meer informatie: [email protected]