"Kansen in voorjaar voor mango's uit Guatemala op Europese markt"

Een exporteur in Guatemala is gestart met het aanbieden van Keitt- en Tommy Atkins-mango's. Het bedrijf ziet hiervoor grote kansen in tussen maar en mei. Het succes van de oogst zou een grote impact kunnen hebben voor de plaatselijke gemeenschap.

Korte oogstperiodes en verschillen in klimaatzones betekenen dat één land of één mangovariëteit geen lang leveringsseizoen kan bieden. Guatemala ligt precies tussen Peru en Mexico in en biedt mango's aan in een periode van het jaar waarin geen enkel ander land dat kan. "Ons gebied, Zacapa, heeft een zeer droog microklimaat. Elke plantage heeft zijn eigen irrigatiesysteem en mango is een van de weinige gewassen die hier goed gedijt," aldus exportmanager Katy Stefani van Amadeo Export.

Amadeo Export begon zich zes jaar geleden met Tommy Atkins op de Europese markt te richten. "Pas dit jaar kwamen we met het ras Keitt en we verwachten de komende jaren een stijging van 20% qua exportcapaciteit. Naast het planten van het nieuwe ras, heeft ons bedrijf zich gekwalificeerd voor GlobalGAP, Smeta en GFS certificeringen. We hebben ons in 2018 ook aangesloten bij het Connecting Central America-programma van CBI. Dit heeft ons geholpen om ons effectief voor te bereiden op de veeleisende Europese markt en om in contact te komen met de juiste kopers. Ons voordeel is dat we Keitt en Tommy Atkins mango aanbieden in een voor Europa gunstig tijdvenster, van maart tot mei," legt Stefani uit.

In een klimaatzone die zo vijandig is voor zoveel gewassen heeft het succes van de mango's van Amadeo Export een enorme impact op de lokale gemeenschap. Het bedrijf werkt samen met meer dan 100 lokale telers en neemt meer dan 750 arbeiders aan tijdens het plukseizoen. "Het is opvallend om te zien hoe de mentaliteit van de mensen verandert," zegt Stefani. "Onze partners vertrouwen ons en zijn hoopvol voor de toekomst. Ze zien dat er genoeg werk is en dat we samen iets opbouwen voor de volgende generaties."

Maak hier een virtuele Farm tour van Burke Agro. U kunt hen ontmoeten in een virtuele B2B-bijeenkomst via het CBI B2Match-platform. U kunt ook contact opnemen of meer te weten komen via de website van Amadeo Export.

Amadeo Export wordt gepromoot door het Centrum voor de Bevordering van de Import uit Ontwikkelingslanden (CBI) als onderdeel van CBI's initiatief Connecting Central America. Dit initiatief wordt medegefinancierd door de Europese Unie en gecoördineerd door het Secretariaat voor Centraal-Amerikaanse Economische Integratie (Sieca).

Voor meer informatie:
Katy Stefani
Amadeo Export
+502 3003 0065
katy@altobasogroup.com

Arno van der Maden
+506 884 74 746
arno@nsdeltropico.com    


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven