Oekraïne blijft aardappelen uitvoeren naar Wit-Rusland

Deskundigen in de Oekraïense aardappelsector beweren dat de aardappelexport naar de Wit-Russische markt steeds aantrekkelijker wordt en dat de export blijft doorgaan. In de afgelopen vier weken is het verschil in groothandelsprijzen voor aardappelen op de binnenlandse markt van Wit-Rusland en Oekraïne verdubbeld, waardoor export nog winstgevender is geworden.

De prijzen voor aardappelen op de Oekraïense markt zijn sinds juli niet veranderd en bevroren rond €0,19 per kg, terwijl het prijsniveau in Wit-Rusland reeds € 0,31 per kg heeft bereikt. Op dit moment betalen de Wit-Russische consumenten dus precies twee keer zoveel voor 1 kg aardappelen als op hetzelfde tijdstip in 2020.

Er is echter nog een andere factor die de aanvoer van aardappelen uit Oekraïne naar Wit-Rusland stimuleert: de groeiende vraag naar en prijzen voor aardappelen op de Russische markt. In de afgelopen vier weken zijn de prijzen voor aardappelen in Rusland met 42% gestegen, en het prijsverschil tussen de markten van Oekraïne en de Russische Federatie bedraagt nu al meer dan 100%.

Bron: east-fruit.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven