Britse regering versoepelt cabotageregels vanwege chauffeurstekort

In een poging om problemen met de toeleveringsketen aan te pakken, versoepelt de Britse regering de regels over het aantal leveringen dat buitenlandse vrachtwagenchauffeurs in het VK mogen doen. Volgens de nieuwe plannen kunnen chauffeurs binnen een periode van 14 dagen onbeperkt goederen bezorgen of ophalen binnen het VK. Tot nu toe kunnen chauffeurs uit de EU slechts twee keer per week goederen ophalen of leveren.

Het tekort aan vrachtwagenchauffeurs in het VK – door een combinatie van Covid, Brexit en andere factoren - heeft onder meer gevolgen gehad voor benzinestations en supermarkten. In de haven van Felixstowe staan talloze achtergelaten containers opgestapeld.


Bron: BBC

Vorige maand kondigde de regering aan dat het tot 5.000 tijdelijke visa zou verlenen aan vrachtwagenchauffeurs uit het buitenland, maar tot nu toe is er slechts een fractie afgegeven. En de eerste buitenlandse chauffeurs die van deze nieuwe visumregeling gebruik maken, worden pas over een maand verwacht. Nu gaan de ministers dus een stap verder en zijn ze van plan om tijdelijke wijzigingen aan te brengen in de cabotageregels, die bepalen hoeveel opdrachten een vervoerder in het buitenland mag afwerken.

Dit betekent dat buitenlandse vrachtwagenchauffeurs die met goederen het VK binnenkomen, daarna gedurende twee weken een onbeperkt aantal keren andere ladingen kunnen ophalen en afleveren binnen het VK voordat ze weer de grens oversteken. De wijzigingen moeten nog worden goedgekeurd na een week van debat, maar als ze worden aangenomen, zullen ze "tegen het einde van dit jaar voor maximaal zes maanden" van kracht worden, aldus de regering, die hoopt dat de maatregel elke maand duizenden extra leveringen mogelijk zal maken.

Bron: bbc-co-uk.cdn.ampproject.org


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven