Satellietbeelden uit EU verbeteren Taiwanese oogstdata

Het Taiwanese landbouwonderzoeksinstituut kan nu op basis van satellietbeelden voorspellingen doen over de oogst van rijstgewassen in het seizoen. Er wordt gewerkt aan manieren om de wetenschap toe te passen op andere soorten gewassen zoals kool en sla.

De klimaatverandering en de gevolgen daarvan - zoals blijkt uit de recente watertekorten die Taiwan ertoe hebben gedwongen tijdelijk te stoppen met het irrigeren van velden - hebben aangetoond dat het land niet langer kan vertrouwen op eerdere methoden om de opbrengst van gewassen te schatten, aldus het instituut.

Met de nieuwe analysemethoden zal het instituut in minder dan twee maanden de opbrengsten kunnen berekenen van meer dan 120.000 hectare rijstvelden in het westen van Taiwan, aldus het instituut, dat eraan toevoegde dat met de methode individuele opbrengsten per rijstveld kunnen worden berekend.

Instituutslid Liu Tsang-shen vertelde taipeitimes.com dat gratis satellietbeelden die elke week door de EU worden vrijgegeven, worden gebruikt om dergelijke berekeningen te maken, en voegde eraan toe dat het instituut ook oogstgegevens van voorgaande jaren raadpleegt.

Afbeelding bron: Taiwan Agricultural Research Institute

 

 

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven