Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
William Nannes, J.P. Beemsterboer Food Traders: "Wat gaan CBS-cijfers later deze maand doen?"

"Dringen om de orders op de uienmarkt"

Tholen - De uienexport lijkt voor deze en volgend week volgens William Nannes van J.P. Beemsterboer Food Traders even wat rustiger. "Er zijn redelijk wat uien weggegaan en de laatste exportcijfers van 30.000 ton zijn ook niet slecht, maar ik verwacht dat de exportcijfers van deze en volgende week wel wat lager uit zullen komen. Bovendien hebben we vorig jaar gezien wat de beschikbare capaciteit is met meerdere weken, waarin de 40.000 ton is aangetikt. Die ruimte is nu over en daardoor is het dringen geblazen om de orders in te vullen."

"Landen als Senegal en Ivoorkust hebben grote volumes gehad en zijn nu niet zo happig om te kopen. Bovendien zien we op deze bestemmingen volop Marokkaanse uien. Dit zorgt voor een dipje in de vraag en de baalprijs wil dan ook nog niet echt omhoog. De telers zijn vooralsnog optimistisch en hebben de stemming er goed in, maar of we dat kunnen handhaven, betwijfel ik. Dat zal dan echt ondersteund moeten worden door de vraag. En die is nu redelijk goed, maar zeker niet exceptioneel."

"Bovendien worden eind deze maand de CBS-cijfers bekendgemaakt. Ook dat kan nog wel eens een bottleneck worden. Krijgen we echt die 50 ton uien per hectare, wat ik verwacht, dan komen we in totaal op een volume van 1,5 miljoen ton uien uit. Dan moeten er nogal wat records verbroken worden", constateert William. "Kwalitatief verloopt het seizoen goed. Veel van de probleempartijen zijn vrij snel opgeruimd en door de goede opkomst zijn alle maatvoeringen goed aanwezig. De rode uien zijn goed in vraag en prijs, met name voor de grove maten en mogelijk komt er ook snel meer export van de kleinere maten naar het Verre Oosten."

Voor meer informatie:
William Nannes
J.P. Beemsterboer Food Traders
+31 (0)22 639 6408
wnannes@beemsterboer.nl   
www.beemsterboer.nl