Aanzienlijke groei verwacht Chileens kersenseizoen

De herfst is aangebroken en dat betekent dat het Chileense kersenseizoen voor de deur staat. Chili verwacht dat de kersenexport naar de VS in 2021/22 aanzienlijk zal toenemen en voor het eerst zal het seizoen meer dan 12 weken duren, van november tot en met februari. Het Chileense kersencomité schat dat tijdens het seizoen 2021/22 bijna 13.000 ton naar de Amerikaanse markt zal worden verladen.

Chili is de grootste kersenexporteur ter wereld en voor de komende jaren wordt een aanhoudende groei verwacht. Hoewel China de belangrijkste afnemer van Chileense kersen is, werkt de sector ijverig aan de ontwikkeling van andere markten, waaronder de VS.

"Diversificatie en ontwikkeling van markten is van cruciaal belang voor onze sector. Chili beschouwt de VS als een markt met een enorm potentieel en we zijn vastbesloten te investeren in de uitbreiding ervan," aldus de voorzitter van het Comité voor kersen, Cristián Tagle.

Om het toegenomen aanbod op de markt te ondersteunen, zal het Comité een uitgebreid marketingprogramma financieren, dat talrijke consumenten- en retailcomponenten omvat om de consumenten aan te moedigen "van het moment gebruik te maken". Van december tot en met februari zullen promoties van start gaan, met nieuw merchandisingmateriaal dat de verschillende gelegenheden om van Chileense kersen te genieten, onder de aandacht brengt.

Karen Brux, algemeen directeur van de Chilean Fresh Fruit Association (CFFA): "Chileense kersen zijn een heerlijke toevoeging aan zowat alles. Of je ze nu deelt met familie tijdens de feestdagen, gebruikt in een speciaal dessert voor Valentijnsdag, cadeau geeft voor Chinees Nieuwjaar of gewoon op de bank eet terwijl je tv kijkt... er zijn zoveel manieren om van een moment met Chileense kersen te genieten." De merchandisers van de CFFA werken samen met retailers in het hele land om kersen zowel in de winkel als online onder de aandacht van hun winkelpubliek te brengen. Uitgebreide programma's in de sociale media en op het gebied van e-commerce zullen de bekendheid en de vraag van het winkelpubliek een extra impuls geven.

De eerste ladingen kersen zullen begin november uit Chili vertrekken en tot begin februari blijven komen.
 
Voor meer informatie:
Karen Brux
Chilean Fresh Fruit Association
kbrux@fruitsfromchile.com
www.fruitsfromchile.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven