Raúl Olivares, Senior Consultant bij Blueberries:

"De afzet neemt toe en ik zie geen verzadiging"

Senior Consultant bij Blueberries Raúl Olivares heeft verschillende aspecten van de blauwe bessensector belicht op basis van de veronderstelling dat de blauwe bes, samen met zachtfruit in het algemeen, de categorie vers fruit is waarvan de consumptie wereldwijd het meest is toegenomen.

Wat de regio betreft, is Olivares van mening dat de groei in Peru veelbelovend is, gesteund door een klimaat dat het mogelijk maakt het hele jaar door te produceren, met een snelle plantengroei. Het kan ook kiezen voor de beste prijsvensters (september tot november). Hij waarschuwt er echter voor dat zijn sector de logistieke uitdagingen moet overwinnen die dit uitgebreide aanbod met zich meebrengt, waaronder het beschikken over de nodige mankracht, het bepalen van de variëteiten die echt werken en hopen dat de politieke context niet contraproductief is.

Wat Chili betreft, verklaart hij dat de zachtfruitsector zijn beste kansen heeft in de periode wanneer Peru het laat afweten (november) en voordat Mexico of Marokko sterk staan (maart), "maar het moet de kwaliteit en de diversiteit van zijn aanbod verbeteren om concurrerend te zijn en om te voorkomen dat de meest veeleisende markten het als leverancier overslaan."

"De biologische productie is een van de sterke punten van Chili, vooral in de zuidelijke zone, gezien de natuurlijke omstandigheden, met goede producties en redelijke kosten in vergelijking met de concurrentie," vertelde de deskundige aan blueberriesconsulting.com.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven