Nederlands-Belgisch consortium innoveert met uien, knoflook en gember

Tijdens Fruit Attraction in Madrid viel de FAIA-stand in de Holland Paviljoen gelijk op. Waterman Onions uit Emmeloord (een van de grootste uienproductie- en uienexportbedrijven van Nederland), Roussel Onions uit België (specialist in verwerkte uien), Sawari Fresh International uit Barendrecht (specialist in knoflook en gember) en de Noord-Hollandse Biesheuvel Garlic (teler van verse knoflook) stonden centraal in de uitstraling van de stand. Inmiddels hebben de vier partijen aangekondigd een verregaande samenwerking aan te gaan voor het ontwikkelen van innovatieve, verrassend smakelijke foodconcepten op basis van convenience in verse uien, gember en knoflook.

Volgens Erik Waterman maakt de gecombineerde innovatiekracht van het consortium het mogelijk vernieuwende concepten te ontwikkelen waarin gezondheid, vitaliteit en smaak de consument steeds meer zal inspireren avontuurlijk te koken.

“Onze jarenlange ervaring in het leveren van kwalitatief hoogwaardige uienproducten en de focus op klanttevredenheid maakt het mogelijk de commerciële verwachtingen van klanten en de smaakverwachtingen van de consument te overtreffen. Vanuit ons klimaatneutrale pand brengen wij een krachtige visie op duurzaamheid. Ook koppelen wij onze klanten, met name vooruitstrevende retailers en foodservice-ondernemingen direct met de productiebron. Hierdoor is traceerbaarheid en transparantie een gegeven.”

Charlotte Roussel van de gelijknamige onderneming zegt dat het consortium geïnspireerd is samen met ketenpartners, een meetbare bijdrage te leveren aan duurzaamheid. “Wij focussen vooral op duurzame verpakkingen, zero waste, klimaatneutrale productiefaciliteiten, het hanteren van strenge eisen op het gebied van voedselveiligheid, en sociale projecten dichtbij de bron. Iedere onderneming heeft specifieke krachten in verschillende aspecten van duurzaamheid. Ik verwacht dat wij in de samenwerking bijzondere duurzaamheidsdoelstellingen gaan realiseren.”  

Arie Havelaar en Sander Kleinjan van Sawari Fresh International zijn al jaren bezig met het mainstream maken van gember en knoflook. Havelaar: “Voor ons is het belangrijk de winstgevendheid van onze klanten te maximaliseren en ze te ondersteunen hun marktaandeel volgens de nieuwste foodtrends uit te bouwen. Wij zijn overtuigd dat onze nieuwe convenienceproducten zich als smaakmakers in die internationale keuken gaan manifesteren en onze klanten de voordelen hiervan gaan plukken. Vooral de moderne (jonge) consument kookt ‘over de grenzen heen’, en wij zien een duidelijke toename in culinair spannende kookbehoeften.”Arjan Biesheuvel is één van de grootste telers van verse knoflook van Nederlandse bodem. Biesheuvel zegt dat de populariteit van verse knoflook drastisch is toegenomen, mede door het unieke smaakprofiel. “Wij leveren al jaren verse knoflook alsook een assortiment verwerkte producten op basis van verse knoflook aan speciaalzaken, de verwerkende industrie, de retail en direct naar de consument. Door de samenwerking ontstaan er direct mogelijkheden om onze smaakproducten verder te ontwikkelen. In principe creëren wij een volledig nieuwe productcategorie voor de retail en foodservice.”

FAIA werkt momenteel samen met twee culinaire specialisten aan het creëren van vernieuwende smaakconcepten en recepturen, met de bedoeling om in januari 2022 een spannend assortiment op de internationale retailmarkten te introduceren.

Voor meer informatie:
Nic Jooste          
Faia Food
+31 (0)6 54 906 742              
info@faiafood.com          
www.faiafood.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven