Tunesische dadeloogst geraamd op 368.500 ton

Deskundigen in Tunesiƫ gaan uit van een dadeloogst van 368.500 ton in het seizoen 2021/2022, tegenover 344.600 ton in het afgelopen seizoen. Dit is een stijging met 7%, ondanks de steeds terugkerende problemen van het vorige seizoen, namelijk de moeilijkheid om dadels ter plaatse af te zetten en te verkopen.

Volgens de directeur-generaal van de Interprofessionele Fruitgroep (GIFRUITS), Samir Ben Sliman, wordt de productie van de variƫteit Deglet Nour geraamd op 305.000 ton, tegenover 283.000 ton in het vorige seizoen. Hij voegde eraan toe dat Tozeur het leeuwendeel van de productie voor zijn rekening neemt met ongeveer 66.600 ton, gevolgd door Kebili met 26.500 ton, Gabes met 25.000 ton en Gafsa met 11.700 ton.

Wat de kwaliteit van de oogst betreft, wees Ben Sliman erop dat het huidige seizoen wordt gekenmerkt door de stijging van de temperaturen in juli en augustus, waarbij hij preciseerde dat de recordtemperaturen die voor het eerst in de teeltgebieden werden geregistreerd, de verspreiding van ziekten hebben veroorzaakt.

Wat de mogelijke verbetering van de export betreft, schatte de ambtenaar dat de exportopbrengsten naar verwachting zullen stijgen als gevolg van de verbetering van de gezondheidssituatie in de wereld en de hervatting van de economische en handelsactiviteit in verschillende landen.

Bron: tap.info.tn
Foto: Dreamstime.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven