Medewerkster AGF-markt Johannesburg gearresteerd voor zwendel

Een boekhoudster van de AGF-markt in Johannesburg is opgepakt in verband met een zwendel van €320.000. Er wordt gevreesd dat de twee handlangers van de vrouw het land al hebben verlaten. 

Gemeentewoordvoerder Dudu Lushaba laat weten dat de medewerkster maandag is gearresteerd op verdenking van fraude. De politie is nu op zoek naar de medeplichtigen, een collega en een vriend van de vrouw. Naar verluidt zou zij hebben samengewerkt met een collega die eveneens als boekhouder werkzaam is op de markt en bevoegd was om waarborgen aan kopers te verstrekken. 

"Deze waarborgen werden op de pas van een overledene overgemaakt zonder de vereiste documenten van de bank," vertelt Lushaba aan timeslive.co.za. De pas werd vorig jaar oktober opnieuw geactiveerd, waarna er €2.329 werd gestort. In maart van dit jaar werd er nog eens €34.946 aan waarborgen overgemaakt en in juli liep het saldo op tot €320.000. 

Het tweetal zou samen hebben gewerkt met een derde persoon die de pas gebruikte voor het kopen van groenten en fruit op de markt om deze vervolgens tegen lage prijzen aan handelaren door te verkopen. "De drie verdachten zouden de winst in eigen zak hebben gestoken," zo zegt Lushaba, eraan toevoegend dat de accountant en koper het land naar alle waarschijnlijkheid al zijn ontvlucht. 

Foto: Dreamstime.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven