Nieuw, innovatief verlichtingssysteem voor optische agrirobots

Onderzoekers van Penn State hebben een innovatief camerasysteem ontwikkeld dat gebruikmaakt van actieve verlichting. Dit zou weleens een cruciale stap kunnen betekenen voor de ontwikkeling van machine vision-systemen die robots in staat stellen om hun agrarische doelen nog duidelijker 'te zien'. 

Volgens teamleider Daeun Choi maakt het systeem gebruik van ledverlichting met stroomoversturing voor het produceren van een krachtige lichtflits die meerdere keren per minuut oplicht, waardoor de  beeldweergave overdag betrouwbaarder wordt. Hiermee kunnen variaties in licht en kleur worden overwonnen, evenals bewegingsonscherpte als gevolg van de bewegingen van het voertuig en trillingen van de ondergrond. 

Eurekalert.org citeerde Choi als volgt: "In de toekomst kan dit of een gelijkaardig systeem worden gebruikt voor mechanismen die zelfstandig arbeidsintensieve taken uitvoeren, zoals het snoeien van appelbomen, het ramen van de opbrengsten, het dunnen van fruit of plukken van champignons. Het innovatieve aspect van dit onderzoek was dat de stroom die door de ledlampen heen ging met een factor zes werd verhoogd ten opzichte van normaal verbruik hetgeen resulteerde in een hogere verlichtingssterkte."   

Klik hier voor een korte video.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven