Bertus Schipper, Zoutewelle:

"Na hoge prijzen bij start Braziliaanse meloenenseizoen gaan we weer hard naar het oude niveau"

Tholen - Het Braziliaanse meloenenseizoen kende dit jaar een florissante start. "Door vertragingen was er geen goede aansluiting van het overzeese op het Spaanse seizoen en die tekorten leverden een flinke prijsopleving op. Nu gaan de prijzen echter weer hard naar het oude niveau", vertelt Bertus Schipper van Zoutewelle Import/Export.

"De prijzen liggen nog altijd op een redelijk niveau, maar het mooie is er wel vanaf", vervolgt Bertus. "Voor watermeloenen (Quetzali) ligt de prijs nu rond de 65 cent en voor pitloze rond de 75 cent. Galia en Cantaloupe-meloenen worden voor een prijs van 7 euro voor 5 kg verkocht en de prijs van gele meloenen ligt omgerekend op 75 cent per kilo. Dat geldt ook voor de Piel de Sapo-meloenen, waarvan er nogal wat Spaanse op de markt zijn. Alleen kleine maten zijn er nog niet zoveel beschikbaar, waardoor die prijzen op een iets hoger niveau liggen."

"De kop is eraf, maar het seizoen is nog maar enkele weken gaande en we hebben nog een lang seizoen te gaan. Het is dan ook afwachten welk volume er deze kant op blijft komen. Vooralsnog ligt de aanvoer op een hoog niveau. Door de gestegen kosten van onder meer zeevracht en karton had ik verwacht dat er minder Braziliaanse meloenen naar Europa verstuurd zouden worden, maar we zien dat de aanvoer op een zelfde niveau ligt als voorgaande jaren", besluit Bertus.

Voor meer informatie:
Bertus Schipper
Zoutewelle
Handelsweg 140
2988 DC Ridderkerk
+31 (0)180 642364
bertus.schipper@zoutewelle.com  
www.zoutewelle.com   


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven