KHN: "Polsbandje werkt, maar coronapasverplichting en sluitingstijd onnodig"

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) ontvangt positieve signalen over het werken met polsbandjes om een restaurant of kroeg in te mogen. "Met het gebruik van bandjes hoeven horecaondernemers niet elke bezoeker op een QR-code te controleren. Zo kunnen lange rijen worden vermeden. KHN blijft benadrukken dat het absoluut niet nodig is om de coronapasverplichting als de sluitingstijd te handhaven.

Het is positief dat veel gemeenten/burgemeesters het initiatief voor de polsbandjes omarmen. Alles dat ervoor zorgt dat horecaondernemers met minder operationele zorgen en belasting te maken krijgen en wat zorgt voor meer begrip bij gasten is welkom. Gemeenten/burgemeesters zijn positief over hoe horecaondernemers en gasten met de nieuwe maatregelen omgaan.

Invloed omzet
Het is echt nog te vroeg om een goed beeld te hebben van de invloed op de omzet. We krijgen wel signalen dat in sommige gevallen gasten wegblijven omdat ze een CTB moeten kunnen tonen of omdat ze het te veel gedoe vinden. Of dat groepsreserveringen in (buffet)restaurants worden afgezegd omdat er bijvoorbeeld een of twee mensen niet mee kunnen.

Laat de sluitingstijd los
KHN is van mening dat het hoe dan ook niet nodig is om zowel de coronapasverplichting als de sluitingstijd te handhaven. KHN pleit er voor in ieder geval de sluitingstijd, desnoods in twee stappen, zo snel mogelijk los te laten en ondernemers in ieder geval in exploitatietijd meer ruimte te geven.

Bron: KHN


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven