Kiwano

Steeds meer exoten in Oostenrijk geteeld

De Afrikaanse gehoornde meloen, of kiwano, is er nu ook in Oostenrijk, aldus Kurier. Sinds kort wordt de gele, stekelige vrucht in Seewinkel geteeld. "Deze woestijnvrucht groeit dankzij de zonne-uren ook hier," zegt teler Heinrich Unger. 

"Als verwant van de pompoen en komkommer is het een groente, maar ze smaakt als fruit. Toen ik twaalf jaar geleden voor het eerst kiwano teelde, heb ik ze nog groen geoogst, omdat ik niet beter wist. Maar onrijp smaakt kiwano naar augurk," lacht Heinrich.

De kiwano wordt naast tomaten en paprika's geteeld en in september/oktober geoogst. "Tot aan de eerste vorst kan er geoogst worden, het bijzondere is haar lange houdbaarheid. Bij ons thuis waren enkele exemplaren zelfs na een jaar nog eetbaar!"

Heinrich experimenteert graag met exoten. "Al vijfentwintig jaar geleden heb ik vrienden gevraagd zaden vanuit hun vakantielanden mee te nemen. Hoe het met de kiwano verder gaat weet ik nog niet. Zulke beslissingen hangen af van projectsubsidies, maar ik kan me voorstellen dat ik in 2022 op het dubbele oppervlak kiwano's teel."


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven